Jelenlegi hely

Milyen babakocsi lenne ideális számunkra?

A babakocsi kiválasztása a legtöbb szülő számára nem könnyű feladat, főleg, ha első babáról van szó. Óriási a kínálat, ezerféle funkció, közben a leendő anyuka és apuka tapasztalatlan, nem tudja, mi lenne igazán praktikus. És hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, minden rokontól, baráttól, ismerőstől más és más, egymásnak teljesen ellentmondó tanácsokat kapnak.

Babakocsiból pedig azért van annyiféle, mert ilyen különböző lehet az emberek igénye is. Van, aki esküszik a multifunkciósra, mások szeretik a könnyű sportbabakocsikat. Van, akinek fontos, hogy teljesen dönthető legyen, másnak ez nem szempont. Szerencsére az Alza kínálatában mindegyik típus megtalálható, így biztosan lesz olyan, ami éppen nekünk megfelelő!

A mindent tudó multifunkciós

Kezdetben a szülők elsöprő többsége a multifunkciós babakocsi mellett teszi le a voksát. Könnyű kitalálni, hogy miért: nagyon jól hangzik, hogy ez a babakocsi alakítható, mindent tud, így jó lesz végig, amíg a gyereknek szüksége van babakocsira. Nos, ez elég ritkán igaz.

Bár elméletileg a multifunkciós babakocsi tényleg jó újszülött korban is, illetve később is, mert sportbabakocsivá alakítható, általában fel szokott merülni a gondolat, hogy kéne egy kisebb, könnyebb is. Így előbb-utóbb kerül mellé egy sima sportbabakocsi, aminek kicsi a súlya, könnyen össze lehet csukni, és nem foglal sok helyet.

Sportbabakocsi: lapra vagy esernyőre csukható?

Ha sportbabakocsi, akkor az a kérdés szokott felmerülni, hogy lapra csukható vagy esernyőre csukható legyen. Utóbbi minimális helyet foglal, és tömegközlekedési eszközökön is egyszerűen szállítható. Utóbbiak ugyanakkor nagyobbak valamivel, így a gyerkőcnek kényelmesebbek lehetnek, és egyszerűen a fal mellé lehet őket állítani, amikor éppen nincs rájuk szükség.

Szintén fontos szempont, hogy menetiránnyal szemben ül benne a baba, vagy háttal is fordítható, hogy ránk nézzen. Ki ezt, ki azt szereti, érdemes átgondolni, melyik megoldást preferáljuk, és aszerint dönteni, mert ez a tényező lényegesen leszűkíti a kört.

A fotó forrása:

Standret / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére