Jelenlegi hely

Megújult a Macis játszótér a Parkerdőben

Újjávarázsolták a népszerű Macis játszóteret és környezetét a II. kerületi Szépvölgyben. A gyerekek augusztus 6-án vehették birtokba az erdei élővilágot, főleg a barnamedvéket bemutató eszközöket. Oszlopbolyongó, kalandmászóka, dzsungelhíd és egyensúlyozós gerenda is próbára teszi az ügyességet.

Megújult a Görgényi út végében található Macis játszótér. A kerületi önkormányzatok és a kivitelező Pilisi Parkerdő együttműködésében megvalósult beruházás során kihasználták a koros fák nyújtotta árnyékot és a helyszín védett, eldugott jellegét. A játszótér a városi erdőben van, innen indulnak a turistautak.

A játszótéren mozgalmas, erőpróbáló játékok és statikus szoborjátékok egyaránt helyet kaptak, biztonságos, ütéscsillapító burkolattal ellátva. A központi téma az erdei élővilág, azon belül is a barna medvék – kapcsolódva a játszótér jelképéhez, a maci szoborhoz, amelyet természetesen megőriztek.

A főleg fából készült, egyedi tervezésű eszközök a kisebb és a nagyobb gyermekeknek is élvezetes szórakozást jelentenek. A kivitelező Pilisi Parkerdő tervei alapján a különböző hinták mellett az ügyességet alaposan próbára tevő oszlopbolyongó készült, valamint egyedi kalandmászóka kötelekkel és dzsungelhíddal. Van itt fészekhinta, csúszda, libikóka, kétállásos kontakt hinta, rugós egyensúlyozó gerenda, trambulin, többféle állatszobor.

Nemcsak a játszóteret, hanem a környezetét is rendebe tették: új erdei bútorok, pihenőpadok kerültek ki, megújult a parkoló és az erdei sétaút is, így a környezet is méltó lett az egyedi játszótérhez.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink