Jelenlegi hely

Megújult a Benczúr kert

A gyerekek birtokba vették a formavilágában és színeiben megújuló játszóteret. Terézváros önkormányzata olyan egyedi arculatú, a gyermekek képzeletét megmozgató, az épített környezetet új színekkel és tartalommal gazdagító közösségi teret hozott létre a Benczúr kertben, amely kicsik és nagyok számára egyaránt kellemes kikapcsolódást, pihenést jelent.

Megújuló terézvárosi közterek

A csaknem 200 millió forintos felújítás egészét az önkormányzat saját forrásból finanszírozta. Az önkormányzat a célkitűzéseinek megfelelően a teljes körű rekonstrukciókkal (Hunyadi tér, Liszt Ferenc tér) olyan közösségi tereket hozott létre, amelyeket a Terézvárosban élők szeretnek, és ahol örömmel időznek. A felújítások során minden esetben az is fontos szempont volt, hogy a megújuló területek összhangban legyenek az épített környezettel, olyan karakteres közterek jöjjenek létre, amelyek méltóak a világörökségi területtel rendelkező, turisták millióit vonzó kerülethez.

A Benczúr kert felújítása

A Benczúr kert teljes körű megújításával kapcsolatban az önkormányzat már a tervezés szakaszában igyekezett kikérni a környéken lakók, illetve a parkhasználók véleményét, közvélemény-kutatás formájában felmérni igényeiket, javaslataikat. A munkálatok megkezdését követően derült ki, hogy ez a legjobb szándék ellenére is csak korlátozott mértékben sikerült, ezért a polgármester egyeztetésre hivatott munkacsoport létrehozását kezdeményezte. A grémiumban lezajlott – a burkolattól kezdve az egyes játékelemekig, a mosdótól a közvilágításig, az összes részletkérdésre kiterjedő – megbeszélések lezárultával készült el a végleges terv, amely alapján megvalósult a tér felújítása.

Egyedi világ, mesesziget a műemléki környezetben

A Benczúr kert rekonstrukciója több mint egy játszótér felújítása. Az önkormányzat egy olyan egyedi, a mesék világát idéző, a gyermeki fantáziát megmozgató teret kívánt létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékok között, önfeledten és biztonságban tölthetik el az időt a teret használó családok. A mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el. Az Európa-szerte elismert alkotók keze nyomát több, mesék alapján készült, nagy népszerűségnek örvendő játszótér viseli.

A kicsik örömmel vették birtokba a mesevilágot idéző kertet

Az egyedi tér átadása is eltért az ilyen események szokásaitól. Hassay Zsófia polgármester egy mesével adta át a teret a gyerekeknek, az alkotó, Kő Boldizsár pedig bemutatta a megnyitó résztvevőinek. Természetesen a terézvárosi önkormányzat mindent elkövet azért, hogy a többi megújult közteréhez hasonlóan a Benczúr kert is megőrizze most elnyert szépségét, gondoskodik őrzéséről a növények gondozásáról, a játékok karbantartásáról.

Fotók: Kő Boldizsár

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére