Jelenlegi hely

Mátyás király és az okos lány - Meseösvény a Vármúzeumban

A következő Bailavidrum meseösvény egy különleges helyszínen, a Budai Várban lesz, ahol találkozhattok Mátyás királlyal és az okos lánnyal.

Mi mást mesélhetnénk és játszhatnánk itt, mint Mátyás király és az okos lány történetét?

Mátyás király és az okos lány

Útközben a király furfangos kéréseivel találkoztok majd, s ha jól válaszoltok, eljuthattok a király színe elé. S vajon Mátyás tényleg olyan igazságos, mint ahogy mesélik róla? Vagy ti fogtok igazságot tenni helyette? A mese végére nemcsak ez, de az is kiderül majd, hogy a budai palotában lakó királynénak mi a legkedvesebb kincse!

Budapesti Történeti Múzeum

Ezúttal a Vármúzeum tereiben járhatjátok majd be a meseösvényt, amiért ezúton is köszönetet mondunk a Budapesti Történeti Múzeumnak. Útvonalatok egy nagyon rövid időre a múzeum belső terein kívül, a szabadban kanyarog majd, ezért erre érdemes könnyen fel- és levehető, réteges ruházattal, esetleg plusz pulóverrel készülni!

A múzeum terei, melyek a középkori királyi palota maradványait is magukba foglalják, különleges helyszínéül szolgálnak ennek a meseösvénynek. Arra kérünk, a meseösvényen haladva, azok pontjaira és játékosainkra igyekezzetek figyelni, a tárlókhoz pedig térjetek vissza az út végigjárása után.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogramra szánjatok legalább három órát!
  • Az ugyanarra az időpontra regisztrált családoknak elmondjuk a mesét.
  • Mesehallgatás után a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.
  • A regisztrációnál kapott sorszámotoknak megfelelő csapatban elindítunk a múzeumi meseösvényen, ahol nyilak mutatják az útvonalat.
  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.
  • Átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.
  • A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.
  • Kérünk, a meseösvényen haladva, azok pontjaira és játékosainkra igyekezzetek figyelni, a tárlókhoz térjetek vissza az út végigjárása után.
  • A múzeumot érdemes a meseösvény után végignézni: akkor álljatok meg majd azoknál a tárlóknál is, ahol a mesefolyamat miatt nem volt alkalmatok szemlélődni!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor várjátok össze egymást és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz! Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen, azonban csak a már valóban megérkezett gyerekekkel tudunk számolni.

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot. Ha egy mesehelyszínre értek úgy, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszerepelőnk, akkor kérünk, várjátok meg egy kicsit távolabb, amíg továbbhaladnak, ne follyatok közéjük. Így marad kerek az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Amennyiben lezártuk a jelentkezést egy-két időpontra, kérünk, az esemény Facebook-csoportjában ajánljátok fel a helyeteket másnak.

Részvételi díj és regisztráció

Programunkra a múzeum+meseösvény kombinált belépő díja 4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek egységesen 1800 forint. 4 év alattiak részére ingyenes. Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzed, hogy nálad ennek anyagi akadályai lennének, kérlek írj nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Javasoljuk, hogy gyorsan regisztráljatok a lenti gombra kattintva, mert ha elérjük a tervezett maximális létszámot, lezárjuk a jelentkezést az egyes időpontokra. Az esemény előtti pénteken küldjük ki mindenkinek a részletes levelet. 

Regisztráció

2019. február 10., vasárnap, 10.00-14.00
Budai Vár, 1014 Budapest, 1014 Budapest, Szent György tér 2. 

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink