Jelenlegi hely

A Magyar Állami Operaháztól a Sing Along Kids közösségig!

Beszélgetés Mitilineou Cleo operaénekessel, a “Sing along Kids Budapest" program megálmodójával.

Cleo Thesszalonikiben született, Cipruson nőtt fel. 2000-ben szerzett énekművész-tanári és operaénekesi diplomát a Zeneakadémián. 2001-től 2003-ig Operastúdiós volt,  később a Magyar Állami Operaház magánénekese volt 2016-ig.  Zongoratanári diplomáját az angliai Thames Valley Egyetemen szerezte (Londoni Kollégium).

Az élete akkor vett fordulatot, amikor Cleo édesanyává vált, és magától értetődő volt számára, hogy énekel a gyermekeinek. Látván, mennyire jó hatással van a többnyelvű dalok éneklése és gyakorlása a gyermekeire, megalapította a Sing along Kids Budapest programot, amely nem más mint egy angol nyelvű zenebölcsi, különféle zenei foglalkozásokkal megbolondítva. A magyar és külföldi anyukák egyaránt nagy rajongóivá váltak a programnak. 

Cleo három nyelven: görögül, angolul és magyarul beszél, és érdeklődéssel figyeli, milyen hatást vált ki az ének, a játék és a mozgás öröme a babákból, a kicsikből és a szüleikből. Munkáról, anyaságról, zenéről, többnyelvűségről és Sing along terveiről magyarul kérdeztük.

2016-ban indítottad el a  Sing along Kids programot. Hogyan is alakult ki?

A fiam születésénél jött az ihlet, de Lulu kislányom születése után sikerült csak megvalósítanom magát az ötletet. Mindkét gyerekem után visszatértem az Operaházba, de gyorsan rájöttem, nem lehetek egyszerre ”full-time” anya és énekesnő. Nem tudnám egyedül megoldani, mivel a férjem orvos, és nagyon sokat dolgozik, így hétközben csakis magamra tudtam támaszkodni.  Az éneklés a szenvedélyem és a szakmám, ezt nem akartam abbahagyni, de biztos voltam benne, a gyerekeim sokkal fontosabbak nekem.

Létrehozni a Sing along Kids programot tűnt az egyetlen jó ötletnek. Lulu járt is velem minden foglalkozásra, amíg ovis nem lett. Nagy öröm számomra, hogy ennyi magyar és külföldi anyuka csatlakozott a programhoz, és hetente időt tölt velem. Az anyukák nagy része hasonló cipőben jár mint én, a férj sokat dolgozik, messze vannak a családjuktól, de közben társaságra vágynak és színvonalas programra a gyerekeknek, ahol ahol kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat.

PRÓBÁLD KI A SING ALONG KIDS FOGLALKOZÁSAIT INGYEN
Jelentkezés itt!

Kinek ajánlod a foglalkozást?

Olyan külföldi és magyar anyukáknak is ajánlom, akik fontosnak tartják a korai zenei nevelést, és a játékos módon való angoltanulást. Természetesen minden héten csatlakoznak új anyukák is, de vannak olyanok, akik az elejétől  járnak. Nemcsak élvezik a társaságot, hanem látják, mennyire fejlődik a gyermekük. Járnak hozzánk amúgy olyan anyukák is, akik maguk is szeretnék gyakorolni az angol nyelvet, és nálam tényleg egy támogató közösségre találnak. Itt igaz barátságok születnek. Én pedig hálás vagyok, mert olyan sok jót kapok vissza.

Hány éves kortól lehet látogatni?

A Sing along Kids - Baby Concert foglalkozásokat 4 hónapostól 3 éves korig ajánlom, és az új angol-magyar Clap and Jump - Tapsolj es Ugorj foglalkozást, ami szeptemberben indul, 2 éves kortól 4 éves korig ajánlom.

Hol tartod a foglalkozásokat? 

A foglalkozásokat heti rendszerességgel délelőttönként tartom a Helloanyuban, a Maminti Kuckóban, a Bartók Pagonyban és a Magnet Házban. 

Hogy lehet bejelentkezni?

Bejelentkezni facebookon lehet a Sing along Kids Budapest oldalon keresztül, vagy e-mailben: cleo@singalongkidsbudapest.hu

Ezalatt a 2 év alatt milyen fejlődésen ment keresztül a projekt? 

Büszke vagyok rá, hogy duplájára nőtt a résztvevők száma. Egyre gyorsabban telnek be a foglalkozások, sőt már egy várólista is kialakult. Rengeteg új dallal, mondókákkal, hangszerrel,  játékeszközökkel bővült a projekt. 

Milyen terveid vannak? 

Nagy álmom jövő évben egy nyári tábort szervezni, és a projektet Magyarország-szerte bemutatni és fejlődni.

Milyen nyelven énekelnek a gyerekek?

A Sing along Kids és a Baby Concert program csak angol nyelvű, de a Clap and Jump / Tapsolj és Ugorj angol-magyar zenés foglalkozás lesz. 

Hogy néz ki egy foglalkozás?

Az aktuális foglalkozások témái minden alkalommal énekeken, mondókákon keresztül bontakoznak ki. Miközben a kicsik a zene dallamára játszanak, mozognak, pihennek, észrevétlenül szereznek ismereteket az állatokról, a különféle ételekről, a színekről, testrészeikről, a számokról, az időjárásról és még megannyi, a világban fellelhető érdekes dologról. A babák és kisgyermekek az ismert és új dalok, a mozgás és a játék segítségével fejlődnek, tanulnak, kerülnek közelebbi kapcsolatba egymással és szüleikkel. A foglalkozásokon lehetőség van arra, hogy a kicsik általuk még nem ismert eszközökkel találkozzanak, azokat kipróbálhassák. Ritmusbotokkal, csengőkkel, csörgőkkel, dobokkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba, melyek mindegyike az ő személyes fejlődésüket szolgálja. A gyerekek a foglalkozásokon koncertélményben is részesülnek, melynek során Cleo furulyán játszik és énekel a kicsiknek. 

További részletek a Sing Along Kids honlapján ›› 

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére