Jelenlegi hely

Legyen budapesti az Év Védőnője! Segítesz?

2017-ben is meghirdetik az ÉV Védőnője jelölést. Áldozatos munkájuk tiszteletre méltó! Gyertek, segítsétek őket és jelöljetek, hisz büszkén kimondhatjuk, nagyon sok olyan védőnő van, aki elfogultság nélkül, de megkaphatná ezt a díjat!

A Magyar Védőnők Egyesülete megalakulásának 20. évfordulója alkalmából, 2011-ben alapította meg az Év Védőnője díjat.

A védőnői munka nem látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul. A beérkezett történetek, jelölések alapján szeretnék bemutatni azt az áldozatos munkát, amelyet a védőnők – sokszor nehéz körülmények között – végeznek a lakosság egészségének megőrzése érdekében.

Kérjük, segíts megtalálni a 2017. Év Védőnője díjra érdemes védőnőt!

A díjat összesen öt kategóriában hirdetik meg:

  • egy kistelepülést,
  • egy közepes méretű települést és
  • egy nagyvárost 

ellátó védőnőt kívánnak jutalmazni, valamint

  • szavazhatsz védőnői tanácsadói közösségre 
  • 2016-tól pedig a védőnők szakfelügyeletét ellátó vezető védőnőkre is.

A védőnők számára a szakmai elismerés mellett az is igen fontos, hogy a családok elégedettek legyenek, érezzék, hogy a védőnők értük dolgoznak.

Mutassuk be együtt, mit tehet a védőnő a szürke hétköznapokban!

Szavazni lehet: 2017. április 30., vasárnapig
Bírálat: 2017. május 25., csütörtök

A védőnők 97 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban.

  • területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat.
  • kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt.
  • Az ÁNTSZ szervezetében működő Családvédelmi Szolgálat munkatársai védőnői képesítéssel rendelkező szakemberek. Feladatuk többek között az oktatási intézményen kívüli
  • családtervezési ismeretek terjesztése, a nehéz helyzetben lévő várandós anyák segítése, támogatása, illetve a terhességmegszakítás előtti és utáni tanácsadás.
  • A működést szakmai felügyeletet ellátó vezető védőnők segítik.

A szakmai bírálók mellett neves közéleti szereplőkből álló zsűri és a kismamák, vagyis a Ti szavazataitok alapján választják ki azt a három védőnőt, akiknek odaítélik az Év Védőnője díjat.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink