Jelenlegi hely

Kulturális happening - Irodalom Éjszakája 2018

A tavalyi siker után március 21-én újra itt az Irodalom Éjszakája, a Radnóti Színház színművészei huszonegy izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket 21 ország kortárs szerzőjének regényeiből. 

Mi is ez az esemény?

Ez az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A szervezők célja, hogy a közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó világirodalmi szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken.  Az irodalmi sétának 21 állomása van.

Hogyan működik?

- a felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel
- a felolvasások este 7 órakor kezdődnek
- minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel
- a felolvasások fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor kezdődik

Az idei téma: SZERELEM

Idén az alábbi országok vesznek részt a projekben: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország.

Hogyan jött létre?

A projekt az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek hálózata) kezdeményezésére jött létre, Budapest fővárossal együttműködésben, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes védnöksége alatt. A rendezvény fő partnere 2018-ban a Radnóti Miklós Színház.

A belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Ezen az estén mi magunk állíthatjuk össze az útvonalat és a programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretnénk meghallgatni.

Időpont: március 21., 19:00-23:00
Helyszín: Budapest, VI. kerülete, különböző helyszíne

További információ

- Budapestimami -

Partnereink