Jelenlegi hely

Közhírré tétetik: Maszkabál a királyi palotában!

Az aprókat, apródokat, anyjukat, apjukat szeretettel várják a királyi könyvtárben tartandó zenés-táncos mulatságra. Belépés udvari maszkában!

Mátyás udvarát megidéző maszkabál a budai várban

Az Úr 2019. esztendejének Boldogasszony havában, annak is 19. napján maszkabál tartatik a királyi palotában. Minden kedves érdeklődőt – aprókat, apródokat, anyjukat, apjukat – szeretettel várják a királyi könyvtár illuminátormesterek bemutatkozó kiállítására, valamint a zenés-táncos mulatságra! Belépés: alkalomhoz illő udvari maszkában.

  • 15.00 - Gulyás László vándormuzsikus Egérmese című előadása
  • 16.00 - A rajzpályázat eredményhirdetése
  • 16.30 - udvari ünnepség, zenés-táncos mulatsággal, finom falatokkal
  • 17.30 - bálkirályfi és bálkirálylány választás
  • 18.00 - a bál zárása

A program ingyenes, de a királyi könyvtárba belépő jegyét mindenki váltsa meg!

2019. január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz. A kiállításra vásárolt belépőjegy biztosítja a programon való térítésmentes részvételt. 

Világhírű Corvinák 

A nagy érdeklődésre való tekintettel A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás vasárnaponként is látogatható 2019. február 9-ig. A nemzeti könyvtár páratlan kiállításán együtt látható a hazánkban található corvinák jelentős része, valamint számos pompás kódex, amelyek külföldről, többek között New Yorkból, Párizsból és a Vatikánból érkeztek.

A kiállításon keresztül 65, a budai műhelyhez köthető páratlan művészet- és művelődéstörténeti jelentőségű kódexet ismerhet meg a közönség. Az eredeti könyvtár, amely megközelítőleg 2000 kötetet tartalmazott a korban olyannyira jelentős gyűjteménynek számított, hogy méreteiben csak a pápa bibliotékája múlta felül.  

Maszkabál időpontja: 2019. január 19. 15.00-18.00
Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota “F” épület

(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink