Jelenlegi hely

Ilyen könnyen lehet belőled is jó tolvaj! - MindCrime a Nyugatinál

Minden úgy kezdődött, hogy Zoli megkért, ajánljak valami jó programot Budapesten... 

Mi sem egyszerűbb ennél - gondoltam naívan - a fővárosban csak az nem talál kikapcsolódást, aki nem akar. Aztán jöttek az igények: csakis a belvárosban, de ne városnézés. Valami aktív, de ne kelljen sokat mozogni. Ne kiállítás, ne mozi, ne kalandpark, ne színház, ne legyen koszos a ruhánk, mert utána vacsorázni megyünk... Szóval legyen valami klassz, amit még nem próbáltunk, és maximum 1-2 órás program. 

Ahogy sorolta a kívánalmakat, hirtelen dezsavűm támadt: hasonlót éltem meg, amikor legutóbb nem szokványos szülinapi zsúrhelyszínt keresgéltem egy csapat 12 évesnek. És ahogy akkor, most is beugrott a MindCrime! Ez az! 
 

Logikai játék a Nyugatinál

Amit tudtam a MindCrime, azaz az Emléktolvaj játékról, hogy:

- nem szokványos szabaduló játék
- a Nyugatitól pár méterre, mondhatni a belváros szívében található
- tiszta környezetben kell játszani, tehát a ruha miatt nem kell aggódnia senkinek
- felszerelést nem igényel
- lehet párban, vagy nagyobb csapatban is játszani
- logikai, azaz igencsak aktívan megmozgatja az agytekervényeinket
- és az egész nem több, mint 60 perc
 

Minden elvárás pipa, a foglalás online intézhető, időpont 1 perc alatt fixálva, mindenki elégedett. Már csak egy kérdés maradt: mit kell csinálni? Fotó: www.facebook.com/mindcrimebudapest/

Igy lettünk kevesebb, mint 1 óra alatt tolvajok

Biztos, ami biztos, 10 perccel előbb odaértem, mint a többiek, hátha egy kis taktikai előnyhöz jutok. Kényelmesen elhelyezkedtem az előtérben található kanapén, ittam egy jó kávét a büfében, de a kellemes várakozáson kívül sajnos a játékot koordináló hölgytől semmilyen előzetes infót nem sikerült kicsikarnom. A játék bemutatása akkor indul, ha minden csapattag megérkezik.
 

A feladat igen egyszerű:  férkőzzetek be egy milliomos ember elméjébe, kutakodjatok az emlékei között és lopjátok el a dollármilliók átutalásához szükséges kódot! 


Vagyis a játék tulajdonképpen egy szabaduló játék, ahol az emlékek egy első ránézésre puritán szobában vannak elrejtve. Ez a milliomosunk agya, ahonnan igazából nem kiszabadulni, hanem épphogy bejutni szeretnénk. 

Fehér falak, térkép, óra a falon, semmi extra. Szerencsére pókháló, koponya és egyéb rémisztő dolog sincs a láthatáron. Időnként érdekes zajok és fények, persze mindennek van jelentősége, ettől lesz az első perctől kezdve irtó izgalmas a játék.

A "Na, jól van ám! Ezt figyeljétek! Ez meg hogy? Esetleg így?" mondatok sűrűn elhangoznak, miközben megpróbálunk tolvaj fejjel gondolkodni. Segítséget persze lehet kérni, de az első 20 percben csakazértse! Fő a büszkeség, nem vagyunk mi olyan nyámnyilák. Aztán matek versenyek ide, büszkeség oda, csak kérünk egy kis kapaszkodót, mert bizony nem olyan egyszerű a tolvaj élet. Pörögnek a másodpercek a falon, de ahogy túllendülünk az első vitán - "Mondom, hogy nem úgy kell!", "Jó, akkor Te csináld, a Te hangod mélyebb!"- kezdünk belejönni a dologba és szép lassan rááll az agyunk a játékra. 
 

A végeredmény: 11:33


Kicsit több, mint 11 percünk maradt a rendelkezésre álló 60 percből úgy, hogy 2 segítséget kértünk. Óriási öröm, sikerélmény, feltöltődve indulunk tovább!

Mi az, ami tetszett benne?

- rendkívül szórakoztató játék
- muszáj csapatként gondolkodni közben
- nemcsak a logikára, de az intuícióra is szükség van 
- egy percig sem unalmas
- nincs bezártság érzés a játék során
- nem kell sehonnan kiszabadulni
- és igen, lehet, hogy némi segítséggel, de megcsinálható!
 

Nagyon jó élmény volt, legközelebb hozzuk a gyerekeket is! A MindCrime specialitása ugyanis, hogy már 9 éves kortól lehet vinni a gyerkőcöket.


Az "Emlékszobának" van egy kifejezetten gyerekeknek készített változata, ahol a kisebbek is próbára tehetik a logikájukat. Még az is lehet, hogy a következő szülinapi bulit itt rendezzük, mert természetesen erre is van mód. Feldíszített, különleges helyszín, egyedi meghívó, meglepetés ajándék és természetesen az ünnepelt személyére szabott játékos feladat várja a 2,5 órás MindCrime zsúrokon a gyerekeket.


Fotó: Ádám Judit, www.mindcrime.hu

Érdemes kipróbálni!

- Ha hasznos és vidám családi, közösségi programot keresel.
- Ha megjutalmaznád a gyerkőcöt az év végi bizonyítványért, vagy valamilyen jó teljesítményéért.
- Ha egy felejthetetlen szülinapi party-t, vagy randit szeretnél, de kifogytál az ötletekből.
- Ha rossz az idő, de a mozinál tartalmasabb kikapcsolódásra vágysz.
- Ha jól jönne egy izgalmas, prémium csapatépítő helyszín.
- Ha egyszerűen csak próbára tennéd a problémamegoldó képességedet, és kíváncsi vagy rá, hogyan működsz valakivel csapatként.

 

MINDCRIME, AZ EMLÉKTOLVAJ – szabaduló játék
A Katona József és a Hegedűs Gyula utca sarkán. A bejárat a Hegedűs Gyula utca 12. mellett nyílik.
Ha kérdésed van keresd őket az info@mindcrime.hu e-mail címen vagy a +36 30 730 1140 telefonszámon.
További info


Vági-Tóth Lilla
- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink