Jelenlegi hely

Hullócsillagok Budapest felett - A kívánságok éjszakája

Újra látható lesz a Perseidák meteorraj! A csillaghullás idén augusztus 8-15-re esik, amikor rengeteg hullócsillagot láthatunk majd, óránként akár 200-at is, ha szerencsénk van! Igazi romantikus program kifeküdni a szabadba, a város fényeitől távolabbi helyre a csillagos ég alatt, felejthetetlen élmény!

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. A hullócsillagokat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik. A Perseidák néven ismert meteorraj igazán látványos. A meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel. Az átlagsebessége 59 km/s. A csillaghullás szabad szemmel is jól látható, a jelenség sötétedéstől egészen napfelkeltéig tart.

A népi hihedelem szerint ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit, és ha ezt a kívánságot senkinek nem áruljuk el, akkor egy éven belül teljesül.

Hullócsillagok Éjszakája - augusztus 9.
Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, 1120 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21.

A budai hegyek tetején egy klasszikus, nagyzenekari koncerttel kísérik a csillaghullást, sötétben és óriáskivetítőn is kivetítve egy űrteleszkóp képeit, egy teljesen fény és zajszennyezés védett szabadtéri színházban.

További infó

Távcsöves bemutató - augusztus 8.,10.,13.,15.,17.
Óbudai Polaris Csillagvizsgáló, 1037 Budapest Laborc u. 2c

A Perseidák meteorraj idei megjelenése alkalmából várják a csillagászat iránt érdeklődőket egy közös meteorszámlálásra. Meteorszámlálás a Polaris-teraszon, Szaturnusz-megfigyelés a kupolában. Távcsöves bemutató: az aktuálisan látható égi érdekességek megtekintése.

Időpont: 21.00-23.00

További infó
 

Kívánságok éjszakája a Csillagkertben

- Budapestimami -

Partnereink