Jelenlegi hely

A Heim Pál Gyermekkórházban látják el a koronavírusos gyerekeket

Gyermekek ellátására szolgáló járványkórházzá jelölték ki a Heim Pál Gyermekkórházat, az intézményben kialakították a teljes elkülönítést és speciális ki- és beléptetést.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól - az új koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben - a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet járványügyi célra kijelölte és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, mint az egyetlen budapesti gyermekkórház, aki koronavírus fertőzött gyermekek ellátását fogja végezni, már napok óta készül azoknak a gyermekeknek a fogadására és ellátására, akik megfertőződtek a koronavírussal és ezzel összefüggésben - súlyos betegségeik miatt - speciális életmentő ellátásra szorulnak.

Erre a célra a Delej utcai önálló gyermek Fül- Orr- Gégészeti tömb kiürítése már megtörtént, itt biztosítható legjobban a teljes elkülönítés és speciális ki- és beléptetés a járványhelyzet idejére. Ezzel a megoldással a fertőzött gyermekek jól elkülöníthetők a többi gyógyuló gyermektől a kórház teljes területén. Ebben az épületben a fertőzött gyermekek részére lélegeztetési és műtéti lehetőség is rendelkezésre áll.

„Továbbra is képesek vagyunk a betegek magas szintű ellátásra, nem kell senkinek sem attól tartania, hogy a sürgős műtéteket és ellátásokat a kórház elhalaszt. Minden olyan beavatkozást, mely sürgősségi, akut vagy a gyermekek jövőbeni fejlődését befolyásolhatja, az Intézet minden esetben elvégez. A halasztható beavatkozásokat a családokkal egyeztetjük” – írják a kórház közleményében.

A szakrendeléssel kapcsolatos tájékoztatók a www.heimpalkorhaz.hu honlapon megtalálhatók, a nem halasztható vizsgálatokra időpont egyeztetéssel fogadják a gyermekeket, konzultációkat pedig nem személyesen, hanem a tájékoztatókban lévő e-mail címeken, illetve telefonon adnak.

Emellett arra kérik a szülőket, hogy amennyiben a tervezhető vizsgálatokat a gyermekorvos is halaszthatónak tartja, úgy a járványhelyzet után keressék fel szakorvosainkat, addig is tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra és a gyermekek biztonságára.

„Az Intézet vezetői azonnal elkészítették mindazokat a szükséges szabályzatokat, melyek a normál eljárásrendeken felül kiemelten a járványügyi helyzetre vonatkoznak. Minden megteszünk a koronavírussal szembeni hatékony védekezés érdekében, a kórház dolgozói az ehhez szükséges oktatást és tájékoztatást megkapták. Mindent a legmagasabb orvosszakmai szinten lát el Intézetünk, orvosaink, ápolóink és valamennyi kollégánk ebben a nehéz helyzetben most erőn felül teljesít, sokan távol maradnak családjuktól is.”

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászat Intézetbe hetek óta kizárólag ellenőrzés után lehet belépni, mely a főbejáratokon hőmérséklet-méréssel is jár. Ez vonatkozik a kórház dolgozói állományára is. Minden telephely (Üllői út, Delej utca, Madarász utca) minden közlekedési csomópontján található több fajta kézfertőtlenítő automata, mely a megelőzést és a megfelelő kézhigiénét biztosítja.

Szinte minden fekvőbeteg osztályra már kihelyeztek és felszereltek a levegő és a felületek csírátlanítására alkalmas speciális un. “Germicid lámpákat". Ezek az ion generátoros levegőtisztítók negatív ionokat és aktív oxigént termelnek és alkalmasak a baktériumok, vírusok, gombák elpusztítására a levegőben és a felületeken egyaránt. A kórtermek és a várók fertőtlenítési lehetőségeit az adományozóknak köszönhetik.

Az adományokat, felajánlásokat hálásan köszönik - legyenek azok tárgyi eszközök, védőfelszerelések, nagy segítséget jelentenek! Azonban leghatékonyabb segítség ma továbbra is a pénzadomány, melyet az alábbi számlaszámokra lehet felajánlani:

Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet
Számlaszám: 10023002-00317708

Gyermekkor Alapítvány (Madarász utcai gyermekkórház)
Számlaszám 11713005-20067481

Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány
Számlaszám: 11714006-20461191

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

3. hete vagyunk itthon a gyerekekkel, itthonról dolgozunk, itthonról sulizunk, itthon szórakoztatjuk a gyerekeket, a tanárok, barátok és haverok helyett. Bevallom néha sok(k), de legtöbbször azért mégis azt mondhatom, hogy nagyon élvezzük, ennyi kreatív dologra, közös játékra GYES-es időszakunk óta nem volt lehetőség.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére