Jelenlegi hely

Halász János meseösvény Kismaroson

Gyertek el szeptember 15-én vasárnap a Bailavidrum meseösvényre a kismarosi Duna-partra! Vár a természet, mese, zene és sok játék! 

Mese

Ezúttal Halász János nyomába szegődtök majd. Utatokon találkoztok az öreg halásszal, begyűjthetitek varázstárgyaitokat, kedves lovatok hátán indulhattok kalandozásra, ahol (jó előre szólunk), ha boszorkányt láttok, meneküljetek! Reméljük nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: a legbátrabbak és legkitartóbbak a mese végén elnyerhetik méltó jutalmukat! 

Helyszín

Ezúttal egy 1,5 kilométeres meseösvényt jártok majd be. A visszaút a kocsikhoz ugyanennyi. A helyszín a Nyugatiból vonattal és 10 perc sétával is megközelíthető.

Mit érdemes tudni a meseösvényről?

  • Az egész meseprogram körülbelül három-négy órát vesz igénybe.

  • Regisztráció után az ugyanarra a mesélési időpontra érkezetteknek elmondjuk a mesét.

  • Ezután a meséhez kapcsolódó játékokkal tölthetitek a várakozási időt.

  • Amikor csapatotok (a regisztrációnál kapott sorszám szerint) sorra kerül, elindítunk a meseösvényen, ahol szalagozás és nyilak mutatják majd az útvonalat.

  • Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.

  • Útközben átélitek a mese örömét és a komoly próbatételeket.

  • A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.

  • Ha nem hiszitek, járjatok utána!

Gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk mindenképp együtt végigjárni a meseösvényt. Egy időpontra is regisztráltunk. Ez így elegendő?
Az ugyanarra az időpontra regisztrált családokat több kis csoportba osztjuk a helyszínen. Az éppen jelen lévő gyermekekből alkotjuk a csoportokat. Ha biztosan egy csoportba szeretnétek kerülni, akkor kérjük várjátok össze egymást és egyszerre menjetek oda a regisztrációs asztalhoz!

A mesefonalat végig kell fogni?
Ezt az erdei séta nagy részében rátok bízzuk. Arra kérünk, hogy a tájfutóbójától az állomásokra már úgy érkezzetek, hogy egyben van a csapat, minden gyerek fogja a fonalat. Ezzel elkerülhető az, hogy a meseszereplőink kérdezgessenek titeket, hogy mindenki itt van-e már, míg szóval tartják a csapat elejét.

Utolértük az előttünk járó csoportot. Mi legyen?
Ha ez két pont között történik, alkothattok egy nagyobb csapatot.
Ha egy mesehelyszínre értek úgy, hogy ott még az előző csapattal játszik a meseszereplőnk, akkor kérünk, álljatok meg az állomás előtt lévő tájfutó bójánál. Amint az előző csapat továbbhaladt, szólítunk majd titeket is. Így kerek marad az élmény mindkét csapat számára.

Útközben kiderül, hogy mi lassabban szeretnénk haladni, mint a csoportunk. Lehetséges?
Igen. Ez esetben szóljatok a csapatotok többi családjának, hogy ne várjanak, és nyugodtan maradjatok le. Ezután csatlakozhattok a következő csapatok bármelyikéhez.

Lebetegedett valaki a családból, ezért nem tudunk jönni. Mit tegyünk? 
Amennyiben a regisztrációs lapon azt látjátok, hogy lezártuk a jelentkezést arra az időpontra, ahova ti jelentkeztetek, kérünk, hogy az esemény Facebook-csoportjában ajánljátok fel a helyeteket másnak. Kérünk, hogy a csapatneveteket csak egy családnak áruljátok el.

Részvételi díj és regisztráció

Várunk szeretettel gyermekeiddel és barátaiddal együtt! Ha sikeresen regisztrálsz, a google küld majd egy automatikus üzenetet erről az elsődlegesen megadott címedre. Ezek után az esemény előtti pénteken mi is küldünk majd egy részletes levelet minden regisztráltnak. 

Programunkra a 4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1500 forint a belépő. A 4 év alattiak részére ingyenes. Szeretnénk, hogy bárki megismerkedhessen mesés programunkkal, ezért, ha úgy érzitek, hogy nálatok ennek anyagi akadályai lennének, kérlek, írjatok nekünk! Biztosan találunk megoldást.

Regisztráció

2019. szeptember 15., vasárnap
Kismaros, Duna-part

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink