Jelenlegi hely

Gyereknapok, fesztiválok - 20 családi program május végén

Válogatásunkban találtok játékos, irodalmi, sportos, színházi, mozis, koncertes, történelmi és még sokféle programot.  A nagyobbak mellett számos kisebb rendezvény is lesz. A legtöbb gyereknapi program ingyenes.

Városligeti Gyermeknap
május 27-28. 10.00-19.00

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényén a családokat a hagyományos programok (kalandpark, gyermeknapi Focikupa, fogászati szűrőbusz és nőgyógyászati szűrőkamion, Nemzetek Utcája, a Magyar Lovasterápia Szövetség bemutatója, ügyességi játékok, zenei és kézműves- arcfestő programok, kalandparkok, ugrálóvárak) mellett idén még több, színesebb programhelyszín, és gazdagabb szórakozási, illetve sportolási lehetőségek várják.

PlayKID - Gyermeknap
május 27-28. 9.00-18.00 - Millenáris

Mini nyári sípályával, ugrálóvárral, arcfestéssel, kézműves programokkal és koncertekkel várják a családokat. Fellép többek között a Kaláka, Kovácsovics Fruzsina és az Alma együttes.

Nyári PagonyFeszt
május 27. 10.00-15.00 - Petőfi Irodalmi Múzeum kertje

Találkozzatok kedvenc szerzőikkel, akik dedikálják a régi és új Pagony könyveket. Fellép a Katáng zenekar, lesz kutyás bemutató és rendhagyó színházi előadás, a Kisladikkal alkothattok közösen.

Floralia - római tavaszünnep Aquincumban
május 20-21. 10.00-17.00

Színházi előadások, az Ókort idéző életmód és kézműves bemutatók, interaktív kalandtúra. A hagyományőrző programokon betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe is.

Múzeumok Majálisa
május 20-21. 10.00-20.00 - Magyar Nemzeti Múzeum és Múzeumkert

Az egyedülálló kulturális fesztiválon több mint 120 hazai múzeum mutatkozik be, felnőtt és gyerekprogramok, előadások, koncertek, meglepetés produkció lesz.

 

Családi Fesztivál
május 28., 10:00–18:00

Éppen Gyermeknapra esik az év legcsaládibb vasárnapja, melynek ingyenes programjain fantasztikus sütisütő versennyel, interaktív játékokkal, koncertekkel, hangszersimogatóval és egy izgalmas flash mobbal találkozhatunk május 27-én az Andrássy úton. Lesz kutyaörökbefogadás, 360 fokos videó vetítés, óriásbábok és elektromosautót is lehet majd vezetni. Virtuózok, Kolompos együttes, Palya Bea, Szirtes Edina „Mókus” és Fabula Rasa interaktív családi koncert, Marót Viki és a NOVA Kultúr Zenekar

Pici Piac - Dizájner baba-mama-gyerek vásár
május 21. 9.00-18.00 - Central Passage

Magyar tervezők hazai termékeivel kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak.

Pünkösd havi kölyöknap a Nemzeti Színházban
május 21. 10.00-13.00

Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére (mesejáték), Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje, kézműves mesterek és foglalkozások várják az érdeklődőket, megépíthetik a Nemzeti Színház makettjét, és itt lesz a Csodaceruza színező csapata is.

XX. Budapesti Nagy Sportágválasztó
május 26-27. 9.00-17.00 - Merkapt Sportközpont

Gyere el! Próbáld ki! Válassz! Több helyszínen érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de edzői jelenlét mellett minden – összesen 100 - sportágba bele is lehet kóstolni, élsportolókkal és olimpikonokkal lehet együtt sportolni!

Családi Játék Hétvége - a XIII. kerület Születésnapi Programja
május 26-28. 14:00–18:00 - Angyalföldi Gyermek- És Ifjúsági Ház

Három napos játékfesztivál 6-99 éveseknek, 250 féle társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek, szabadtéri játékok, játékkészítés, papírhajtogatás, ördöglakatok, gamer játékok, csocsóasztal, versenyek

Belvárosi Fesztivál
május 26-28. 16.00-22.00

Ingyenes zenei fesztivál az V. kerületben, koncertek (klasszikus, nosztalgia, világzenei), a gyerekkoncerteken fellpép Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági. A családi napon lesz design vásár, zenei játszóház, állatsimogató, kézműves foglalkozás, kosaras körhinta, ugrálóvár.

Elég jó anya vagyok? - Anyajegy c. előadás (Képmás est)
május 26. 19.00 - Várkert Bazár

Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb és legfontosabb kérdéseiről. Szöveg: Szabó T. Anna, Báb: Emőd Kriszta, Rendezte és játssza: Markó-Valentyik Anna
Mit jelent éretté válni az anyaságra? Hogyan folytatódik az önismeret útja anyaként? Könnyebb vagy nehezebb megküzdeni a lét nagy kérdéseivel, ha gyermekünk van? Hogyan küzdjünk meg a legapróbb és legnagyobb kérdésekkel a hétköznapokban? Szakértő vendég: Csáky-Pallavicini Zsófia, klinikai szakpszichológus és családterapeuta

Nyitott ház a Vigadóban
május 27. 10.00-17.00

Kulturális programok, képzőművészeti foglalkozások, délelőtt a legkisebbeket és szüleiket Ringatókra, valamint az erről szóló előadásra invitálják. A Bartók Táncegyüttes táncházzal, a Góbi Rita Társulat a Füled érjen bokáig! című komplex mozgásfoglalkozással egybekötött táncelőadással készül.

Gyereknap Csillaghegyen
május 27. 10:00 - 12:30 - Csillaghegyi Közösségi Ház

A Csillaghegyi Csillag Moziban Zútropolisz  – Nagy, állati balhé! Állatsimogató és hüllőbemutató azm Küldj videóüzenetet, akinek a legjobban szeretnél! 

Ferencvárosi Gyermeknap
május 27., 10.00-16.00 - Ferencvárosi Művelődési Központ

Aranyszamár Bábszínház előadás, interaktív verskoncert, mesefoglalkozás, táncház a Bartók táncegyüttessel...Rutkai Bori Banda, Pizsamátor gyermekkoncertje
Egész nap: Cimbora, Ügyességi játék, ugrálóvár, eurobungee, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, gipszfestés, LEGO játszóház, állatsimogató

Varázsnap a Tücsöktanyán – Gyereknap
május 27., 16:00 - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

Gyereknap a Tücsökkertben, Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház, buborék játszó, arcfestés, Kiskalász zenekar Hepehupa című koncertje

Gyereknap a Klebelsberg Kultúrkúriában
május 27. 17.00

Makám zenekar gyermekkoncertje,  Szerencsés János  - a Vojtina Bábszínház előadása, Varázs Tamás bűvész műsora, Kalandozás Meseországban - interaktív mese játszóház, a Tekergőtér – az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág -Játékos Tudomány valamint ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket.

Varázslatos Gyereknap a Bűvész Színházban
május 27. 18.00

Tartsatok velük egy varázslatos másfél órára, ahol természetesen a főszerepet a színpadon nem csak a bűvészek alakítják, hanem a gyerekek is.

Gyereknap Óbudán - Lovagi torna
2017. május 28. 10:00 - 13:00 - Óbudai Kulturális Központ

Várják az ifjú lovagokat, királykisasszonyokat és minden érdeklődőt gyereknapon megrendezett játékos lovagi tornájára és gyermekkoncertjére! Katáng zenekar gyerekkoncert, Népi Játéktár és Kézműves játszóház, Lovagi játékok: bajvívás Lovagoltatás pónilóval, kötélszáron, Kastélyos ugrálóvár.

"Tatai Patara 1597" Török Kori Történelmi Fesztivál
május 19-21. - Tata, Vár és Esterházy tér környéke

Az eredeti 1597-es eseményt nem számítva, jubileumi 10. alkalommal ad otthont a Vár és az Esterházy tér a Tatai Patarának. Neves múzeumi szakemberek és történészek segítenek a múltidézésben. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás, élő történelemóra!
Idén belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket. Még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk; a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsol el minket. Mindeközben „Sarkantyú peng, szoknya lebben” a Borudvarban, ahol több száz néptáncos táncházzal és rangos Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre.

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére