Jelenlegi hely

Fedezd fel Budapestet a Turizmus Világnapján!

Minden év szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus fontosságára és politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire.

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére.

A COVID 19 járvány miatt ma különösen fontos az összefogás a turisztikai szakmában.

Idén is izgalmas programok várják a látogatókat! Lesznek vezetett séták, tárlatvezetések, kulturális és gasztronómiai programok. A csatlakozó partnerek listája folyamatosan frissül!

Fotózkodj és érezd jól magad Budapest legmenőbb múzeumában

Egy olyan múzeumot akartak létrehozni, amely mosolyt csal minden látogató arcára. Inspirációjuk a sokak által kedvelt édesség volt, és egy olyan fantáziavilág megalkotása amelyben mindenki lehet egy kicsit gyermek, egy kicsit díva, egy kicsit az, aki igazán szeretne. A Szelfimúzeumban megvalósították az interaktív tárlatot, ami bár újgenerációs, mégis kortól- nemtől függetlenül mindenkinek önfeledt szórakozásra és kikapcsolódásra ad lehetőséget. 

Turizmus Világnap a Zeneakadémián

Kiskoncerttel egybekötött épületlátogatás magyar nyelven

Kürtőskalács kóstoló

A Turizmus Világnapja alkalmából féláron elérhetők Budapest legfinomabb kürtőskalácsai

Turizmus Világnapja az Unicum Házban

A program egy rövid filmmel kezdődik a Zwack család, az Unicum és a vállalat történetéről, majd virtuális túra, a kiállítótér megtekintése, végül kóstolás vár a látogatókra. 

Időcsapda szabadulószoba

Az Időcsapda a legegyedibb szabadulós csapatjáték (escape room) a belváros közepén, hét különböző hangulatú, de annál eredetibb pályával várják a vállalkozó kedvű szabadulnivágyókat.  Vajon sikerül Nektek is a küldetés?

Lovasíjászok Budapest múltjából - ingyenes tárlatvezetés

Tárlatvezetés a Lovasíjászok Budapest múltjából - A szkítáktól az oszmánokig című időszaki kiállításban. Milyen reflexíjat használtak a sztyeppei népek? Elfelejtették-e a magyarok a lovasíjász harcmodort a letelepedést követően? Mikor lett sporteszköz a fegyverből? Hogyan rekonstruálható egy íj a régészeti leletek alapján? Ilyen és sok más izgalmas kérdésre is választ kaphatnak a vezetésen. A tárlatvezetésen a részévtel ingyenes, de előzetes regisztráióhoz kötött.

Buda, a királyi méltóság széke és trónusa - ingyenes tárlatvezetés a középkori királyi palotában

A középkori királyi palota 2. világháború után feltárt és helyreállított termeiben a tárlatvezetés során az érdeklődők megismerhetik az épület történetét és az egykor itt zajló életet.

Bevásárló- és Tematikus Utcák

Hatvan perces online közvetítéssel bemutatják Világörökségi színhelyünk, az Andrássy út pufferzónájának elismert Király utcát, Terézváros egykori főutcáját. Riportot készítenek a Király utcai vállalkozókkal, akik máig meghatározó elemei ennek az élettel teli utcának. Egy másik online-sétával Újbuda kulturális negyedének, a Bartók Béla Boulevardnak a közkedvelt galériáit, kulturális-gasztronómiai vállalkozásait mutatják be.

Igazi kerékpáros túrára hívnak. A kerékpártúra útvonalán átfogó képet kaphattok a Belváros- Lipótvárosban, a Kiskörút és Nagykörút térségében található, a Duna közelében lévő BUM- utcák várostörténeti fejezeteiről, kereskedelmi valóságáról, gasztronómiai, kulturális különlegességeiről

Buda vára - Buda világhírű látnivalói egy könnyed sétában

Buda Vára című gyalogos idegenvezetésen körbesétálják a Várhegy leghíresebb látnivalóit, mint a Sándor-palota, a Karmelita kolostor, a Mátyás-templom, a Halászbástya vagy a Budavári Palota, miközben lélegzetelállító pesti és budai panorámába gyönyörködünk. Felkutatnak kevésbé ismert gyöngyszemeket is, mint a Dísz tér vagy az Úri utca házfalai között megbúvó barokk paloták és középkori díszes kereskedőházak.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére