Jelenlegi hely

Ezt a hátizsákot nem kell letenni a ruhatárban!

Ismeritek a családi felfedező hátizsákot, ami a kis felfedezők kalandjait segíti? Nézzük meg, milyen titkokat rejt a Magyar Nemzeti Múzeum!

Családi felfedező hátizsák két korosztálynak

Annak érdekében, hogy a múzeumlátogatás izgalmas és feltöltődést jelentő élmény legyen a múzeumpedagógusok megalkották a felfedező hátizsákot. A Magyar Nemzeti Múzeumban a gyerekek kutatócsapatként fedezhetik fel, hogy az állandó kiállítások milyen titkos kincseket rejtenek.

A hátizsákban minden ott lapul, amire szükség lehet a felfedezés során: egy felfedezőfüzet, íróeszközök, hegyező, ülőpárna és témánként változó kreatív meglepetéscsomag, amely további otthoni tevékenységgel egészíti ki a múzeumi élményt. A felfedező hátizsák 3300 forintba kerül, a múzeumi boltban lehet megvásárolni.

Gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt használhatják a családi felfedező hátizsákot, amely lehetőséget nyújt egy izgalmas történeti korszak közös vagy akár önálló megismerésére is.

A Nemzeti Múzeum munkatársai a látogatók és a dolgozók biztonsága érdekében fokozottan ügyelnek az egészségügyi szabályok betartására: az épületben kötelező a maszk használata, továbbá a bejáratnál fertőtlenítőt, a mosdókban kézfertőtlenítő szappanokat helyeztek el.

A kiállítási terekben a távolság könnyen betartható, a múzeumi dolgozók ügyelnek arra, hogy ne forduljon elő zsúfoltság, ez igaz a ruhatárra és a büfére is. A múzeum tereit (kiállítás, mosdók, büfé) folyamatosan takarítják.

A felfedező hátizsákokat különböző témában két korosztálynak ajánlják:

ŐSKORI TÚLÉLŐKALAUZ

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Beszippantott egy időörvény! Csukd be a szemed, nehogy elszédülj! Amikor kinyitod, az ősember világában találod magad. Tudod, hogyan élj túl az őskőkorban, ahol a mamut, a barlangi medve és az őstulok az úr? Segítségedre lesz ez a kalauz, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz.

SEGÍTSÉG! ELVESZTEM PANNÓNIÁBAN!

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Repülj vissza a Római Birodalom korába! Képzeld magad a pannóniai Savaria híres városába, ahol Isis istennő tiszteletére rendeztek egy fényes ünnepséget. Ámulatba ejtenek a hatalmas kocsik, a sok ember és a nyüzsgő piac ezerféle illata. Éppen ezeket csodálod, amikor észreveszed, hogy valami nincs rendben. A probléma megoldását a füzetben találod!

UTAZÁS PANNÓNIÁBAN

Felfedező füzet 8-13 éveseknek

Réges-régen, a nem is oly messzi Pannoniában mit tehetett a város polgármesterének fi a, ha szerelmes lett egy barbár származású lányba? Vedd fel ezt a hátizsákot, és családoddal együtt fedezzétek fel, milyen volt egy legionárius katona élete, mit árultak a piacon és milyen történetekkel szórakoztatták magukat a rómaiak.

TÜNDÉRORSZÁG NYOMÁBAN

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Hol volt, hol nem volt még az Óperenciás-tengeren is túl… volt egyszer egy Tündérország. Kalandos felfedezésre hívunk, indulj el Tündérországba! Segítőid az erdei állatok és mezei virágok lesznek. Csöppenj a mesék világába, és ismerd meg a régi Magyarország csodálatos kincseit.

UTAZÁS A HÁROM RÉSZRE SZAKADT MAGYARORSZÁGON

Felfedező füzet 8-13 éveseknek

Pattanj lóra, és látogasd meg a rég nem látott rokonságot a három részre szakadt Magyarországon! Utazz át a Magyar Királyságon, ahol a Habsburg császár az úr, látogasd meg a török pasa székhelyét a török hódoltság területén és kalandozz az erdélyi fejedelem csodákkal teli földjén. Vigyázz, nehogy útonállókkal találkozz! Merre indulj ezek után? A füzet majd segít!

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére