Jelenlegi hely

Együnk több zöldséget! – 50 bevált családi recept

A népszerű gasztroblogger, Wichmann Anna – Annuskám – receptjei könyv formájában is megjelentek! Ajánljuk mindenkinek, akik unják a húst krumplival, rizzsel, tésztával és szeretnének változatosabban, színesebben enni a fenntarthatóság és az egészség jegyében. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!

Wichmann Anna – Annuskám – 50 bevált receptje egy inspiráló, ötletgazdag gyűjtemény, amelynek segítségével a válogatós családtagokat is sikerül rávenni, hogy több rostban és tápanyagban gazdag zöldséget egyenek. Jól variálható, egészséges ételek receptjeit találjuk elérhető alapanyagokból, érthetően, követhetően, sallangok nélkül.

Kinek szól? Mindenevőknek, akik az egyhangú köretek vagy nehéz egytálételek szűk köréből kitörve szeretnének változatosabban, tudatosabban, egészségesebben enni. Azoknak, akik szívesebben fogyasztanának több zöldséget, de az ízekről, a házias kosztról, az ismerős fogásokról nem kívánnak lemondani.

"A lényeg pofonegyszerű: törekedjünk arra, hogy minél többféle növényi alapanyagot fogyasszunk, a lehető legkevésbé feldolgozott formában. Szezonális és változatos alapanyagokkal dolgozzunk, amelyek könnyen beszerezhetők. Az így készülő levesek, egytálételek, tészták, töltött és rakott finomságok a megszokottnál több zöldséggel és hüvelyessel, de 100%-os ízélménnyel a család minden tagját meggyőzik majd" – vallja a szerző.

Húsmentes vega és húsos ételek rengeteg rosttal, színesen és sütemények okosan – több fehérjével, de kevesebb szénhidráttal és mesés ízekkel!

"Anna családi receptjei elbűvölőek, hitelesek és profik, friss szemlélettel készülő ételei pedig garantáltan kedvet csinálnak a több zöldséghez. Ott a helye minden család könyvespolcán!" – Mautner Zsófi

Találunk benne gyors fogásokat (pl. sajtos répafasírt), vendégváró ételeket (pl. lencsés minifasírtgolyók), családi kedvenceket (pl. céklaburger) és süteményeket is (pl. epres csokitorta).

A könyv fő koncepciója egyrész az, hogy a főzés szeretet, gondoskodás – az asztalközösség, a közös étkezés, a másikra való odafigyelés révén. A másik pedig, hogy hogyan lehet egyszerűen beszerezhető alapanyagokból finom, változatos egészséges ételeket készíteni a fenntarthatóbb bolygó és a család egészségének szem előtt tartásával.

Hogyan szoktassuk rá a gyerekeket a zöldséges ételekre? Mit, hogyan készítsünk el, hogy egészséges és a gyerekek számára is finom ételek kerüljenek ki a konyhánkból? Hogyan legyünk kreatívak, hogyan szélesítsük a családi receptek sorát, és hogyan alakítsuk a család ízlésének megfelelően az egyes fogásokat? Mindezekre találunk receptötleteket.

A szerzőről

Az online tér gasztronómiai csatornáin nagy népszerűségnek örvendő Wichmann Anna – Annuskám – főzős videókat, blogot készít, amelyeket sokan követnek.

"Főzni egyáltalán nem bonyolult, elég ismerni a főbb alapanyagokat, pár technikát elsajátítani". 

Ahogy a kötet leírásában szerepel: „Gyerekkora óta érdekli a gasztronómia, de a kommunikációt választotta szakmájának. A munka mellett mindig sokat kísérletezett, a konyhájában az évek során egyre komplexebb ételek születtek, amelyeket 2006-ban indított receptoldalán is publikált. Később elvégezte a cukrásziskolát, amelyet további gasztronómiai képzések követtek.

Végül megnyitotta saját műhelyét, ahol csokoládék, bonbonok, sütemények és sokféle házi finomság készült. Közben recepteket, étteremkritikákat írt, és több hazai gasztromagazin főszerkesztője volt. 2019-ben a férjével elindították az Annuskám videócsatornát. Az annuskam.hu-ra és a közösségi oldalakra azóta több mint 300 receptvideót töltött fel. Ma már százezres követőtáborral rendelkezik, élő tévéműsorok, rádióadások és színpadi rendezvények gyakori vendége.”

Wichmann Anna –​ "Annuskám": Együnk több zöldséget!, Harmat Kiadó, 2022.

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Szeptember 26-án világszerte a Tiszta Hegyek Napját ünnepeljük. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hegyvidéki környezet nemcsak gyönyörű és lenyűgöző, hanem sérülékeny is. A hegyek ökoszisztémái kiemelten fontosak: innen ered az ivóvíz jelentős része, otthont adnak ritka növényeknek és állatoknak, és pihenést, feltöltődést nyújtanak az emberek millióinak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére