Jelenlegi hely

Égbe repítik a vendégeket - Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál

A Velencei-tó csodaszép panorámáját most az égből is megnézhetitek az ország leghíresebb hőlégballon találkozóján. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

A XXV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karneválon az Agárd Parkerdőben, és Székesfehérváron 2019. augusztus 30-tól szeptember 1-ig várják látogatókat. A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, helikopteres utasrepültetés, szimulátorok, utcabál színesítik a felszálló ballonok látványát.

Program

Augusztus 30. péntek
16.15 - Ünnepélyes megnyitó az Agárdi Parkerdőben
17.30-18.00 - Ballonfelszállások az agárdi parkerdő területéről

Augusztus 31. szombat
06.30-07.30 - Ballonfelszállások az Agárdi Parkerdő területéről
Egész napos program az agárdi Parkerdőben: kirakodóvásár, gyermekműsorok, étel és sörsátor, helikopteres utasrepültetés, autó kiállítás, zenei programok, utcabál
07.30-18.00 - Ballonfelszállások az Agárdi Parkerdő területéről

Szeptember 1. vasárnap
06.30-07.30 - Ballonfelszállások Székesfehérvárról vagy a Velencei-tó mellől
12.00-13.00 - Eredményhirdetés

1992 szeptemberben rendezték először hőlégballon versenyt a Velencei - tónál illetve a velencei légtérben, és Székesfehérvár fölött. Azóta közel 400 magyar, és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál, és nézte fölülről, vagy látogatta meg Székesfehérvárt. Idén is várnak lengyel , osztrák, német , és erdélyi csapatot is. A magyar és külföldi ballonos társadalomban jó a hírük.

A székesfehérvári, gárdonyi, és más tó környéki lakosok is érdeklődéssel várják a rendezvényt. A több mint száz felszállás, (felszállásonként 10-15 ballon) folyamán nem történt repülőesemény, sérülés. A ballonosok szeretnek ide jönni, mert a Velencei-tó környéke páratlanul szép, és változatos a ballonrepülés szempontjából.

Különösen jó érzés Székesfehérvár fölött repülni. A sok templomtorony, a belváros, a lakótelepek lapos tetői föntről nagyszerű élményt jelentenek. Szombaton az Agárdi Parkerdőből lesznek a felszállások, ahol egész napos gazdag szórakoztató program várja az odalátogatókat. 

A gyerekek egy ballonnal függeszkednek, ami azt jelenti, hogy a kicsik is kipróbálhatják milyen érzés a Földről pár méterre eltávolodni kötéllel rögzített ballonnal. Sötétedés után kivilágított ballonokkal zenére Night Glowing Show, fáklyázás lesz, majd utcabál zárja a napot. 

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink