Jelenlegi hely

Design Hét Budapest 2018

Idén 2018. október 5–19. között 15. alkalommal rendezik meg a Design Hét Budapest fesztivált, mely az évek során rengeteg alkotónak és kreatív vállalkozásnak segített a bemutatkozásban. Magyarország legnagyobb designeseményének idei szlogenje: Mission: Design.

A Design Hét Budapest rendezvényeinek a kezdetektől nyilvánvaló a küldetése. A folyamatos szemléletformálás, a tudásmegosztás igénye, az újabb és újabb szakterületek, témafelvetések, alkotók, vállalkozások programsorozatba való bekapcsolása, a szakemberek és vállalkozások közötti együttműködések kialakításának, illetve a designvállalkozások piacra lépésének elősegítése és versenyképességük fokozása, valamint a legfrissebb eredmények közismertté tétele mind annak a küldetésnek részei, melynek célja egy erős és fenntarthatóan működő design-ökoszisztéma kialakítása Magyarországon.

Új elem a programsorozatban az OTTHONDesign szakkiállítással való stratégiai kollaboráció. A Hungexpo Zrt.-vel létrejött együttműködés keretében a Design Hét Budapest az OTTHONDesign szakkiállítás szervezőivel karöltve egy olyan új projekt létrehozásában működött aktívan közre, mely elsősorban a hazai designerek önálló bemutatkozását, népszerűsítését, piacra lépését és piacszerzését hivatott elősegíteni.

Ízelítő a programokból:

Keltsd életre ARTI barátait! - október 5-19.

bábkészítő foglalkozás a Deák17 Galéria kabalafigurájához
Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

A múzeumpedagógiai foglalkozáson csoportok tervezhetik meg a Deák 17 Galéria kabalafigurájának, ARTI-nak a barátait. De vajon kik lehetnek ARTI barátai? ARTI rendkívül bátor, kreatív, vigyáz a környezetére, érdeklik az új technológiák és szeret játszani! Készíts egy olyan barátot Artinak, akivel szerinted jól érezné magát! Egy közös játékkal életre is kelthetitek a bábokat!

Regisztráció és időpontegyeztetés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu.

Balansz játékok - október 6-27.

Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt, 1066 Budapest, Teréz körút 54

Bemutatásra kerülnek lemezbalansz játék csodák, hintázó mozgást végző fém dísztárgyak. Kézzel festett csónak, hintaló, integető hóemberek, műlovarnő, lovaskocsi, robogón ülő pár, doboló katona, karikán átugró oroszlán mellett és zsonglőrködő elefánt is látható lesz a tárlaton.

3D Nyomtatás Workshop - október 5-19.

Alkoss saját design tárgyat! - október 8-19.

workshopok designerekkel

MadeByYou Pest, 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11

Alkoss üvegből, agyagból, kerámiából, fából, vászonból olyan design tárgyakat, amelyek otthonod díszei lesznek. Az alkotásban magyar tervezők lesznek a segítségedre 3 órás workshopjaikon. Részletes program és bővebb információ a weboldalon.

Hova tovább? Iskolabörze - október 12-14.

OTTHONDesign, Hungexpo Budapest Vásárközpont, G pavilon (III-as kapu / gate III), 1101 Budapest, Albertirsai út 10

Tervezőképző közép- és felsőoktatási intézmények, művészeti és műszaki karok, kreatív képzést nyújtó iskolák bemutatkozása az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár területén, a Design Hét Budapest szervezésében

Divat, kultúra, történelem - október 16-23.

Divatkiállítás

Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108

A friss tanulmánykötet a divat történetének különböző aspektusait dolgozza fel kiváló kutatók tolmácsolásában. A könyv illusztrációinak jelentős része a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményéből került ki. A Design Hét idejére az eredeti, 19-20. századi darabokat ki is hozzuk a raktárból.

Miért és hogyan építs személyes márkát alkotóként? Be Smart Workshop Panyi Zsuzsival - Október 16.

Bálna Budapest, III. emelet, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12

A kézzel készült termékek reneszánszát éljük: megannyi iparművész, kézműves és design árucikk van a piacon. A vásárlók megnyeréséhez azonban több kell, mint egy jó termék: ahhoz, hogy kitűnj a tömegből, elengedhetetlen, hogy tudatosan építsd a személyes márkád. Tudd meg ennek fortélyait első kézből, a Mákgubó alapítójától! A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány programja.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink