Jelenlegi hely

Csillaghullás Budapesten - A kívánságok éjszakája

Újra látható lesz a Perseidák meteorraj! A csillaghullás idén augusztus 10-12-re esik, amikor rengeteg hullócsillagot láthatunk majd, óránként akár 200-at is, ha szerencsénk van! Igazi romantikus program kifeküdni a szabadba, a város fényeitől távolabbi helyre a csillagos ég alatt, felejthetetlen élmény!

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. A hullócsillagokat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik. A Perseidák néven ismert meteorraj igazán látványos. A meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel. Az átlagsebessége 59 km/s. A csillaghullás szabad szemmel is jól látható, a jelenség sötétedéstől egészen napfelkeltéig tart.

A népi hihedelem szerint ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit, és ha ezt a kívánságot senkinek nem áruljuk el, akkor egy éven belül teljesül.

Hullócsillagok Éjszakája - augusztus 12.
Csillebérci Szabadtéri Színház, 1120 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21.

A korábbi években több ezren összegyűltek a Normafánál, idén változik a helyszín változik és kiegészül a program. A látogatók élőzenét, lírai dalokat fognak hallgatni, egy teljesen sötét, csak pár gyertyával megvilágított szabadtéri színpadon, a Csillebérci Szabadtéri Színházban, miközben megfigyelik a hullócsillagokat és élvezik  a természet nyugalmát. Ingyen van, jó a levegő, a hullócsillag pedig szép.

További infó

Perseida-éjszaka - augusztus 12.
Óbudai Polaris Csillagvizsgáló, 1037 Budapest Laborc u. 2c

A Perseidák meteorraj idei gyakorisági maximuma alkalmából várják a csillagászat iránt érdeklődőket egy közös meteorszámlálásra. Meteorszámlálás a Polaris-teraszon, Szaturnusz-megfigyelés a kupolában. Az est bevezetőjeként előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a teraszon a meteorokról, fontosságukról, tulajdonságaikról.

21:00 - A Perseidák és más meteorrajok (Kereszturi Ákos előadása a teraszon)
21:45-től - észlelés, leheveredés a teraszon, hozott alkalmatosságokra.
A programot természetesen csak derült idő tudják megtartani.

További infó
 

Erzsébet-kilátó Éjszakája - augusztus 5.
1121 Budapest, Erzsébet kilátó út

Augusztusban szombatonként hosszabb nyitvatartással várja látogatóit az Erzsébet-kilátó. Budapest legszebb panorámája éjszaka, hullócsillagokkal és hangulatos zenével.
Ezekben az időpontokban a Kilátó Kávézóban hangulatos élőzene és grillterasz is lesz. A Normafa parkolótól elektromos kisbusszal is megközelíthető a kilátó 20:00-00:02-ig. 

További infó

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére