Jelenlegi hely

A családok hétvégéje lesz a Bartókon

Gyerekprogramok, koncertek, egészséges és streetfood finomságok várják mindazokat, akik a hétvégén kilátogatnak a Bartók Béla útra. Az ELEVEN Tavasz fesztiválon a közösségi programok mellett izgalmas kiállításokkal és pop-up vásárokkal is készülnek a szervezők.

Gyere borozni, kávézni, kóstolni, játszani, szórakozni, piknikezni!

Huszonöt népszerű helyszínen csaknem száz esemény lepi el három napig a Bartók Béla Boulevard-t, ahol idén a közösségi és családi programok kapják a főszerepet.

Szombaton a családok vehetik birtokba a Gárdonyi teret: egész nap gyerek- és ügyességi programok népesítik be a zöld teret és készül egy különleges májusi fonalfa is. De a szülőknek sem kell unatkozniuk, mert sportbemutatók és koncertek is lesznek a téren és a környék kávézóiban és galériáiban is. A szombati fő produkció Linczényi Márkó koncertje lesz. 

Aki mégis máshol keresne játékos programot, az a Pagonyban Boribon-koncertet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál pedig macikészítést talál és sok-sok társasjátékot. De az utcán is lehet majd társasozni az egész Bartókon. 

Április óta javában szépülnek a Bartók belső házudvarai, az ELEVEN Tavasz idején pedig főleg kisgyerekeket, de felnőtteket is várnak a hangulatos főutca szebbé tételéhez. Az ültetések mellett játékos módon lehet közeli barátságba is kerülni a különböző növényekkel.

Művészutca

Az alkotó kedvű fiatalokat is várja a Bartók Boulevard, ami valódi művészutcává változik szombaton. A kávézók, éttermek és galériák teraszait fiatal alkotók, rajz- és festőművészek lepik el. Az elkészült alkotásokat a lerajzolt helyszínek állítják ki. De a Fiókban is lehet majd az utcát színezni, a Tranzitban pedig rajzolni tanulni. 

A közösségi programok mellett most sem hiányozhatnak a design pop-up vásárok a galériákkal teletűzdelt utcából. Ugyanakkor egyedi, egészséges és streetfood ételeket is lehet enni a hétvégén a Bartókon. Az ELEVEN Tavasz saját étlapján például egy szöcskéből készült desszert is szerepel, amit a finn nagykövetség pop-up éttermében lehet kipróbálni sok más finomság mellett. 

„Évről évre egyre izgalmasabb programokkal töltjük meg tavasszal és ősszel is a Bartók Béla Boulevard-t. Szeretnénk, ha ez a pezsgés átragadna az év többi napjára is, hiszen korábban is gazdag kulturális élet jellemezte ezt a helyet” – mondta Faur Zsófi, az ELEVEN Tavaszt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület vezetője. 

A tavaszi fesztivál ősszel folytatódik, szeptember közepén Mexikót látja vendégül a Bartók Béla Boulevard rengeteg kulturális és gasztronómiai programmal.

Helyszín: Bartók Béla Boulevard, 1115 Budapest, Bartók Béla út 33.

részletes családi programok

az ELEVEN Tavasz összes programja

- Budapestimami -

Partnereink