Jelenlegi hely

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál

A CINEMIRA - az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthattok az Akvárium Klubban. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ minden tájáról a legkiemelkedőbb rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmeket vetítik 4-14 éves gyerekek és szüleik számára az Akvárium Klubban, 2018. április 6.,7.,8-án.

Ezt a hiánypótló, magas színvonalú, családoknak és fiataloknak szóló filmünnepet azzal a céllal hozzák létre, hogy felélesszék a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban. A háromnapos rendezvény alatt Európa legkiemelkedőbb, 4-14 éves gyerekek számára készített, rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilmjeinek indítanak versenyprogramot, illetve a régióban készült legsikeresebb egészestés gyerek -és ifjúsági filmeket panoráma programokban vetítik.

Kipróbálnátok, hogyan kell rajzfilmet készíteni? Szeretnétek megismerni a kaszkadőrök technikáit? Netán arra vagytok kíváncsiak, hogyan készülnek a különleges maszkok a filmekhez? Animációs és filmes workshopjainkon elleshetitek a filmkészítés titkait.

Emellett retrospektív vetítéseket tartanak a korábban készült legendás hazai gyerekfilmekből. A filmvetítések mellett filmes -és animációs workshopokat és szemináriumokat rendeznek. VR, animáció, green screen, kaszkadőr, smink, casting workshop 8-16 éveseknek.

Fontos, hogy a CINEMIRA egy nemzetközileg is elismert, rangos, évente megrendezésre kerülő fesztivállá érjen, ehhez pedig a lehető legszínvonalasabb módon szeretnék megszervezni az eseményt. Ezt segíti, hogy a fesztivál mögött álló Gyerekfilm Akadémia tagja az Európai Gyerekfilm Szövetségnek (ECFA), 2017-ben szakmai találkozókon vettek részt a legnagyobb európai gyerekfilm fesztiválokon, (Berlinale, Zlin Film Festival, Cinekid).

Nemzetközi kapcsolataikat és a legrangosabb fesztiválokon válogatott filmeket felhasználva szervezik meg az első nemzetközi gyerekfilm fesztivált hazánkban. A szervezők hisznek abban, hogy a magyar film sikere a gyerekfilmnél kezdődik. 

2018. április 6-8.
Akvárium Klub, Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12.

Forrás

- Budapestimami -

Partnereink