Jelenlegi hely

Budapesti tavasznyitány dunai hajózással és villamostúrával

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 20. és 23. között.

Idegenvezetők Világnapja 2020

Az idegenvezetők világnapját minden évben február utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyhez kapcsolódva a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a magyar érdeklődőket.

Az esemény keretében több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. Idén is több mint száz programmal, száz idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy száz közreműködő partner segít a megvalósításban.

2020. február 20-23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított, rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek.

A négy napos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)  Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Bevásárló-és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vesz részt a rendezvény szervezésében. A rendezvény nem jöhetne létre idegenvezetőink társadalmi munkája nélkül.

A vasárnapi (február 23.) központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz, ahol megtekinthető lesz kézműveseink portékája, és vidéki turisztikai desztinációk is bemutatkoznak 

Innen indulnak térítésmentesen, a városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák, amelyekre előzetesen lehet regisztrálni.

A Bálnában turisztikai kiállítók és kézművesek mutatkoznak be. Gyalogos városnézések, tematikus séták, a város, különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.

Két hajó is rendelkezésre áll majd, így a Mahart Passnave Budapest hajója, mely a Bálnától indul és a Silverline Táltos hajója, mely az Erzsébet híd lábánál lévő 11-es kikötőben várja az utasokat.

Külön járatként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán.

A programok többsége ingyenesen látogatható. A programokra előzetesen regisztrálni kell. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, busz, hajó és villamos esetén), a helyszíneken is lehet jelentkezni.

További információ

- Budapestimami -

Partnereink