Jelenlegi hely

Az első lépéstől - Tipegő Shop gyermekcipők az egészséges gyermeklábakért

Az első tipegő lépésekkel új korszak kezdődik a baba (és a család) életében. A kiscipőket gyorsan kinövik a feljlődő csemeték. Te is hasonló cipőben jársz? Adunk néhány tippet a cipőválasztáshoz!

Milyen cipőt válasszunk?

Már az első lépésektől kezdve nem mindegy, milyen cipőt hord a gyerekünk, hiszen ekkor alapozzuk meg a lábak későbbi egészséges fejlődését. A kisgyerekek lábfeje és talpa a járással erősödik, olyan cipőre van szükség, ami rugalmas, puha és tartást ad a kis lábaknak. A helyesen kiválasztott cipő jól tartja a lábat, dolgoztatja az izmokat. A rossz cipők akár lábfájás, lúdtalp vagy más elváltozás kialakulását is okozhatják.

A Tipegő Shop által forgalmazott cipők olyan évtizedek óta fennálló gyártóktól származnak, akik támogatják a gyermekek lábainak természetes és egészséges fejlődését. Egy megfelelően kiválasztott cipővel megelőzhetjük, hogy kialakuljon a térd, hát és derékfájás.

Mire jó a supinált cipő?

Supinált lábbeli vásárlása előtt célszerű ortopéd orvos véleményét kikérni. Ha a gyermek bokája kifejezetten befelé dől, érdemes orvosnak megmutatni, aki javasolhatja a szupináló cipő viselését. A nem körültekintően kiválasztott cipővel akár árthatunk is gyermekünknek. A supinált cipők egyik jellemzője, hogy a cipő sarka ék alakban döntött, és a tágas orr rész miatt a lábujjak kényelmesen elférnek.

Tipegő Shop Gyermekcipő webáruházban és az üzletben jelenleg a Ponte20 supinált gyerekcipőket és gyerekszandálokat árusítanak, melyek megfelelő helyzetben tartják a lábakat a talp megdöntésével. A szupinálás a talp belsejében van elhelyezve.

Ezeket a lábbeliket kedvező áruk, optimális kialakításuk és divatos megjelenésük miatt szívesen választják az anyukák. A Ponte20 lábbelik szakvéleménnyel rendelkeznek, ortopéd orvos által javasolt, Egészségpénztárra elszámolható termékek.

Tavaszi szandálok

Tavaszra kinőtte a gyermeked a cipőjét? Ismerős helyzet? Nincs ötleted, milyen szandált válassz? Elveszel a webáruházban található zárt cipők, szandálcipők, szandálok rengetege között? Látogass el a Tipegő Shopba, ahol személyes segítséget kaphatsz.

Megérkezett a várva várt  tavaszi idő ( hamarosan a nyár is) , amikor végre lazábban lehet öltözni, elhagyjuk a vastag, bélelt cipőt, és jön az átmeneti cipő szezon. Ebben az időben még szükség van egy zárt cipőre, amely viselhető még akkor is, ha kicsit hűvösebbre is fordul az időjárás. Válasszunk természetes bőrből készült lábbelit, amelynek a belső része és a talpa bőrből készült, ezáltal nem fülled be csemeténk lába.

Szinte már minden cipőből kivehető a talpbetét, amit időnként érdemes egy kicsit kivenni és átszellőztetni. A kivehető talpbetéten ellenőrizhető, hogy mekkorát nőtt a láb.

Amikor egyre jobban melegszik az idő, már melegnek tűnik a zárt cipő, de bizonytalanok vagyunk, hogy ráadjuk-e már a szandált a gyermekre, köztes megoldás lehet a szandálcipő, aminek a teteje nyitott, ugyanakkor fogja a gyermek bokáját, jól szellőzik, és védi a lábujjakat. Ezek közül is lehetőség szerint válasszunk bőr cipőt, vagy olyat, aminek a belseje, talpbetéte bőrből készült.

Szaladgálás mezítláb és nyári szandálban

Nyáron már sokat mozognak, szaladnak a gyermekek szabad téren, akár cipő nélkül is. Fontos, és egészséges, hogy mezítláb fűben, homokban is járjon a gyermekünk. A mezítlábas érzetet tudja nyújtani egy jól megválasztott hajlékony talpú nyári cipő, vagy szandál, amelyben lábujjra is lehet állni.

A D.D. Step cipők rendkívül hajlékony talppal rendelkeznek, szinte olyan érzetet keltve mintha mezítláb lépkednénk. Kiváló minőségű lábbelik az apróságoknak, és a nagyobbak számára egyaránt. Egészség és minőség elérhető áron.

Szandál vásárlásánál is figyeljünk arra, hogy a természetes kialakítású, bőr szandál a megfelelő választás, mivel a talp nyáron jobban izzad. Lehetőség szerint próbáljuk fel vásárlás előtt a kiválasztott gyerekszandált, hogy lássuk, meddig ér a gyermek lábujja.

Ha a webáruházban vásárolsz, figyeld a feltüntetett szandál belső talphosszát, ez segítséget nyújt a méret kiválasztásánál. A kisebbeknél fontos szerepe van a szandálnál is a zárt saroknak. Ez biztosítja a megfelelő lábtartást. Ezért törekedjünk arra, hogy zárt sarkú szandált válasszunk nekik, a nagyobbaknál ez már elhagyható.  

Divatos és kényelmes

Az olasz cipőgyártók is kiemelten odafigyelnek a divat mellett az egészséges és kényelmes gyerekcipők tulajdonságaira. Az egyik ilyen olasz gyermekcipő márka a Melania, akik nemzetközi ortopédiai klinikákkal dolgoznak együtt, hogy megtalálják a legtökéletesebb gyártási technológiát, hogy ennek köszönhetően a legmegfelelőbb lábbeli kerüljön a kicsik és nagyok lábára. Kiemelkedően innovatív talpgyártási technológiával veszik figyelembe a talp kiképzését és annak antibakteriális jellemzőit.

A Primigi gyerekcipők főbb jellemzői a pillekönnyű, rugalmas talp, szuperkönnyű, kivehető talpbetét, párnázott sarok, amely csillapítja járás közben a lábat ért apróbb mikro ütéseket, a lekerekített orr, és a rendkívül egyszerű felvétel. Ezen kívül nem váltnak ki allergiás reakciókat a fémből készült részek. Ha Primigi lábbelit választunk, jó ha tudjuk, hogy minden termék Egészségpénztárra elszámolható!

Ha a Geox márka mellett döntünk, egy egyedülálló légáteresztő és vízálló membránnal készült cipőt, vagy szandált vihetünk haza, amely egy tökéletes választás lehet akár tavasszal és nyáron is egyaránt.

Ez a speciális membrán felszívja az izzadságot a belső talpon keresztül, és vízpára formájában kiereszti. A talpon található egyedi fejlesztésű apró lyukak biztosítják, hogy távozzon a láb izzadsága, a lélegző membrán megakadályozza a víz bejutását, így szárazon marad a láb télen és nyáron egyaránt.

Az osztrák márkát képviselő Richter-Siesta kínálatában megtalálhatók azok a zárt- és nyitott orrú gyermekszandálok, melyek a bokát jól fogják. Anatómiai kialakításuknak köszönhetően, megfelelően tartják a lábat és rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal melyek miatt nagyon sokan választják bölcsödébe, óvodába váltócipőnek.

Fontos tudni, hogy a papucs használata nem a legmegfelelőbb választás, hosszú távon nem javasolt, mert nem tartja megfelelően a bokát, könnyen leesik a lábról, nehéz benne járni és szaladni. Ezért inkább praktikusabb választás nyárra a  gyerekszandál.

Egészséges és minőségi gyermekcipők már az első lépésektől

Tipegő Shop Gyermekcipő Webáruház és Üzlet
Cím: 1114 Budapest, Eszék utca 2.

Telefonszám: +36205233360
E-mail: info@tipegoshop.hu
Web: www.tipegoshop.hu

Partnereink