Jelenlegi hely

6 látogatóközpont, amit nézzetek meg!

Kíváncsi vagy a kulisszatitkokra? Fedezd fel a filmgyártás lenyűgöző világát, járd körbe a repülőtér titkos helyszíneit, pillants be a rádió- és tévéstúdiókba, a csokoládégyárba és a stadionba. 

Bonbonetti Csokibirodalom

Tudtad, hogy az egy év alatt termelt tibi csokikkal 15-ször lehetne lefedni az iskola focipályáját? Bonbonetti Csokibirodalom látogatóközpontjában erről is mesélnek, ahova kicsiket és nagyokat is várnak egy édes kalandra.
Magyarország legelső csokoládégyárában a látogatók egy időutazáson vehetnek részt, ahol a kakaóbab felfedezésétől eljutnak a tibi csoki gyártásig.
Lesz ismeretterjesztő mozi, játékos kalandok, üzemlátogatás édes meglepetésekkel.

A program 90 perces ingyenes, vezetett túrákat tartalmaz, melyre 8-16 év közötti gyerekcsoportok jelentkezhetnek.

Bonbonetti Choco Kft.
1097 Budapest, Vágóhíd u. 20

További információ

MTVA Látogatóközpont

Nézd meg a közmédia gyártóbázisát, ahol a televíziós és rádiós műsorok készülnek. Egy-egy produkción sokan dolgoznak az ötlettől egészen az adásba kerülésig. Ha szeretnél többet tudni, mindenképpen látogasson el ide.
Egy olyan világgal ismerkedhetsz meg, ahol egyszerre van jelen a kultúra- és technikatörténet; a múlt és a jövő. Segítenek feleleveníteni néhány kedves emléket, a közel fél kilométer hosszú, interaktív túrán találkozhatsz Süsüvel, a sárkánnyal, Mazsolával, Tádéval, láthatod néhány híres sorozat főszereplőinek hiteles jelmezét, és azokat a stúdiókat, amelyekben az adások készülnek. És ha tetszik, legkedvesebb emlékeket haza is viheted DVD-n.

15 és 30 fő közötti csoportok jelentkezését várják. Jelentkezni a regisztrációs lap segítségével, legkésőbb a tervezett látogatás előtt 2 héttel lehet. A program iskolás kortól ajánlott.

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA)
1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

További információ

Korda Filmpark

Fedezd fel a filmgyártás lenyűgöző világát Közép-Kelet-Európa első filmes látogatóközpontjában.

Interaktív kiállítás: A látogatók a „Kincsem” című nagysikerű játékfilm néhány ereklyéjét is megnézheted. Hogy készül a stop-motion? Jártál-e már tükörszobában vagy fordított szobában? Tudod-e, mi a kiterjesztett valóság? Motorozás a Duna-parton! Lódobogás a kalandfilmekben! Kóstolj bele a filmkészítés varázslatos világába, nézd meg a bemutatót a filmgyártás folyamatáról: a filmötlettől egészen a megvalósításig. A kiállítás megtekintése és a stúdiótúra a kültéri díszletekben körülbelül 90 percet vesz igénybe.

Stúdiótúra: Jártál már működő filmstúdióban? Tudod, hogyan néz ki és miből készül egy díszlet? Ha nem, gyere el és sétálj ott, ahol a The Martian – Mentőexpedíció forgatásakor Matt Damon és Kate Mara Ridley Scott irányítása alatt dolgozott, vagy éppen a Pokolfajzat 2 – Az Aranyhadsereg (Hellboy 2. – The Golden Army) díszletében Ron Perlman és Selma Blair, a középkorban játszódó A Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat díszletében pedig Jeremy Irons játszották el híres jeleneteiket.

A program részét képezi a stúdiótúra, melynek keretén belül a látogatók kívülről megtekinthetik a műtermeket, és a forgatások függvényében a Korda Stúdió területén található New York utca díszletét és a reneszánsz díszletvárost. A szabadtéri stúdiótúra időtartama mintegy 30-40 perc. 

Korda Filmpark Látogatóközpont
2091 Etyek, Korda út 1.

További információ

Stadiontúra a Groupama Arénába

A látogatók egy egészen különleges világba csöppenhetnek a túra alkalmával, ahol betekintést nyerhetnek a stadion kulisszái mögé és átélhetik azt az élményt, ami csak keveseknek adatik meg: beléphetnek a szentélybe, vagyis a legkorszerűbb megoldásokkal gondozott, zöld pályára, az öltözőkbe és a stadion legexkluzívabb páholyaiba. Megismerkedhetnek a "zöld pokollal", leülhetnek Gera Zoltán vagy Böde Dániel helyére és megtekinthetik Albert Flórián Aranylabdáját is. A kombinált stadiontúra részeként a Fradi Múzeumban a Ferencvárosi Torna Club méltán híres történetét ismerhetik meg.

A múzeum és Stadion együttes bejárási ideje 50 perc.

Groupama Aréna 
1091 Budapest, Üllői út 129.

További információ

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont

A Törley pezsgők története majdnem másfél évszázadra nyúlik vissza. Ezt a sokszínű, időnként nehéz, de egyúttal sikeres 136 évet meséli el nekünk a Gyűjtemény múzeumi szakasza. Korabeli relikviák, feljegyzések segítségével tekinthetünk be a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe. A gyűjtemény nemcsak tartalmában, de külsejében is valódi különlegességnek számít. A kiállítótérbe lépve máris egy pezsgős dugó belsejében találjuk magunkat, amelyből egy pezsgős palackba, majd egy pezsgős pohárba sétálhatunk át. Ez a páratlan, újszerű formavilág a tárlatot még egyedibbé és felejthetetlenebbé teszi.

A Törley Pezsgőpincészetnél alkalmazott pezsgőkészítési metódusokat megismertetik az érdeklődőkkel. A pincerendszer ódon falai közt, autentikus helyszínen tudhatják meg a látogatók, hogy hogyan is készül e nemes ital. A program időtartama 2-2,5 óra. Látogatás 10 éven felülieknek.

Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont
Budapest, 1221 Anna utca 7.

További információ

Reptérlátogatás

Kíváncsi vagy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszatitkaira?

  • Tudtad, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér egy önálló kisváros a nagyvárosban, saját kutakkal és vízművel, víztisztítóval, hőerőművel?
  • Tudtad, hogy egy repülőgép leszállásától egy századnyi ember dolgozik másodpercre pontos koreográfia szerint azon, hogy 30 perc múlva újra felszállhasson?
  • Tudtad, hogy a légiforgalmi irányítás legnagyobb része nem is az irányítótoronyban történik, de még csak nem is a repülőtéren?
  • Láttad már a futópályák fényeit, a radarokat, az irányítótornyot vagy épp a tűzoltóbázist közvetlen közelről?

Ha bármelyik kérdésre "nem" a válaszod, akkor látogasd meg a repülőteret buszos túra keretében. Utunk során eljutunk a repülőtér olyan területeire is, ami nemcsak az utasok, de még a reptéri dolgozók jelentős része elől is elzárt. Megnézzük a forgalmi és műszaki előtereket, a futópályákat, a navigációs berendezéseket, a radarokat, valamint rengeteg, eddig titkos helyszínt.

BUD Nemzetközi Repülőtér
1185 Budapest,

További információ

- Budapestimami -

Partnereink