Jelenlegi hely

Kalózhajó a Duna-parton

Jártatok már a Kis-Duna parti Kalózhajós játszótéren? Itt áll egy több szintes, méretarányos kalózhajó a homoktengerben, vitorlákkal, játékágyúkkal, kabinokkal felszerelve, mellette csőcsúszdás kalózvár és szép szabadidőpark. Kis-, és nagy kalózok, irány Csepel! 

A 2016-ban megnyílt játszóteret tavaly teljesen felújították és kibővítették. Egyedi tervek alapján felépítettek egy méretarányos, 13 méter hosszú kalózhajót, hozzátartozó faragott ágyúkkal, rajta vitorlákkal, kabinokkal, egy óriási forgatható kormánykerékkel, és játékágyúkkal.

 

 

A kalózhajó egy 140 négyzetméteres „homoktengerben” helyezkedik el, kicsit megdöntve, mintha partra vetődött volna. A hajó belsejében járatok, létrák, kincsesláda, hálók, találhatóak, a fedélzeten pedig egy élethű faragott kalóz kémleli a horizontot. Fotókon nézegethetjük a Duna élővilágát is.

Megelevenedik a tenger állatvilága, a homokozóba delfin és csikóhal alakú rugós játékokat tettek, de új elem a polipos homokozó és a másfél méter magas pókhálós kötél mászóka is, valamint a hattyú alakú mérleghinta és a teknőst formázó mászóka.

Az öntött gumiburkolattal bevont dombról egy hosszú egyenes csúszdán lehet lecsúszni a „homoktengerbe”, ahonnan a gyerekek akár azonnal felkapaszkodhatnak a kötélhálón keresztül a kalózhajóra. A homokozók felett egyedi tervezésű napvitorla ad árnyékot a homokban játszó gyermekeknek.

A játszótéren helyet kapott egy 4 tornyú „kalózvár”, amelyhez 4 db óriás csőcsúszda csatlakozik. A homokozó fölé egy üvegszálas műanyagból készült óriás polip került. Kipróbálhatjátok a láncon ringó pihenőcsónakot, a függőágyat, a 4 új rugós játékot, a pókháló formájú kötél mászókát, és a baba-mama hintát, valamint a fészekhintákat.

A kerületben ez az első olyan játszótér, amely a mozgáskorlátozott gyerekek számára is alkalmas, hiszen a parkban kialakítottak egy akadálymentesített hintát, ami kerekesszékkel használható.

A Kis-Duna parti szabadidőpark játszóteréről szép panoráma nyílik a Dunára, ahol hattyúkat, kacsákat és más vízimadarakat is felfedezhettek.

Budapest, XXI., Csepel, a Hollandi út 141. számú épülettel szemben

Forrás: csepel.hu, varosgazda.eu

- Budapestimami .

Partnereink