Jelenlegi hely

Kalózhajó a Duna-parton

Jártatok már a Kis-Duna parti Kalózhajós játszótéren? Itt áll egy több szintes, méretarányos kalózhajó a homoktengerben, vitorlákkal, játékágyúkkal, kabinokkal felszerelve, mellette csőcsúszdás kalózvár és szép szabadidőpark. Kis-, és nagy kalózok, irány Csepel! 

A 2016-ban megnyílt játszóteret tavaly teljesen felújították és kibővítették. Egyedi tervek alapján felépítettek egy méretarányos, 13 méter hosszú kalózhajót, hozzátartozó faragott ágyúkkal, rajta vitorlákkal, kabinokkal, egy óriási forgatható kormánykerékkel, és játékágyúkkal.

 

 

A kalózhajó egy 140 négyzetméteres „homoktengerben” helyezkedik el, kicsit megdöntve, mintha partra vetődött volna. A hajó belsejében járatok, létrák, kincsesláda, hálók, találhatóak, a fedélzeten pedig egy élethű faragott kalóz kémleli a horizontot. Fotókon nézegethetjük a Duna élővilágát is.

Megelevenedik a tenger állatvilága, a homokozóba delfin és csikóhal alakú rugós játékokat tettek, de új elem a polipos homokozó és a másfél méter magas pókhálós kötél mászóka is, valamint a hattyú alakú mérleghinta és a teknőst formázó mászóka.

Az öntött gumiburkolattal bevont dombról egy hosszú egyenes csúszdán lehet lecsúszni a „homoktengerbe”, ahonnan a gyerekek akár azonnal felkapaszkodhatnak a kötélhálón keresztül a kalózhajóra. A homokozók felett egyedi tervezésű napvitorla ad árnyékot a homokban játszó gyermekeknek.

A játszótéren helyet kapott egy 4 tornyú „kalózvár”, amelyhez 4 db óriás csőcsúszda csatlakozik. A homokozó fölé egy üvegszálas műanyagból készült óriás polip került. Kipróbálhatjátok a láncon ringó pihenőcsónakot, a függőágyat, a 4 új rugós játékot, a pókháló formájú kötél mászókát, és a baba-mama hintát, valamint a fészekhintákat.

A kerületben ez az első olyan játszótér, amely a mozgáskorlátozott gyerekek számára is alkalmas, hiszen a parkban kialakítottak egy akadálymentesített hintát, ami kerekesszékkel használható.

A Kis-Duna parti szabadidőpark játszóteréről szép panoráma nyílik a Dunára, ahol hattyúkat, kacsákat és más vízimadarakat is felfedezhettek.

Budapest, XXI., Csepel, a Hollandi út 141. számú épülettel szemben

Forrás: csepel.hu, varosgazda.eu

- Budapestimami .

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére