Jelenlegi hely

A tökéletes kismama melltartó titkai

A nők nagy része nem nélkülözheti a mindennapi életben a melltartót, de vannak jópáran, akik szerencsés adottságaik folytán megvannak e nélkül a kiegészítő nélkül. Főleg a kisebb méretekkel megáldottak nyugodtan elhagyhatják sok esetben.

Legalább egyet be kell szerezni

Van viszont egy olyan időszak az életben, amikor gyakorlatilag nélkülözhetetlen ez a darab, ez pedig akkor következik be, ha gyerekünk születik, és anyatejjel szeretnénk táplálni. Számos olyan testi változás következik be az anyánál abban a viszonylag rövid, ám viharos időszakban, amíg a gyerek megszületik, majd babából kisgyerekké cseperedik. 

Sokan nehezen vészelik át, hogy nem kevés fáradtsággal jár a terhesség, majd az, hogy egy gondoskodást igénylő, sokszor nyűgös bébi van mellettük éjjel-nappal. Ilyenkor minden segítség jól jön, legyen az fekvést segítő párna, szoptatós fotel, babahordozó. 

Az egyik legalapvetőbb eszköz egy kismama számára a szoptatós melltartó. A babák nagy szerencséjére ma már egyre elterjedtebb az anyatejes táplálás, és a szoptatás időszaka a szakemberek szerint legkevesebb 3-4 hónapig jó, ha eltart. Ezalatt viszont naponta többször is meg kell etetni a babát, netán le kell fejni a tejet. 

Fél kézzel is kezelhető legyen

A szoptatós anyukáknak sokkal nagyobb méretű melltartóra van szükségük, mint korábban, és mindenképpen meg kell támasztaniuk ezt a testrészt. Még maga a szoptatás alatt sem árt valami támaszték, olyannyira húzza a megnövekedett súly a kebleket. Ha nem ügyelünk a tehermentesítésre, akkor az eredmény, hogy megnyúlnak a szalagok, és elveszti a formáját testünk eddigi ékessége, illetve striák is kialakulhatnak. 

Igen gyakori, hogy testképzavar következik be az anyukáknál, főleg ha több szoptatási időszakon is túl vannak. Hogy önbizalmuk a régi legyen, rengeteg nő plasztikai műtéttel ‘teszi helyre’ később a kebleit. Nem elhanyagolható tehát a probléma. 

Olyanról is sokat hallani, hogy valaki épp a hátrányos fizikai változások elkerülése végett kihagyja a szoptatási időszakot, és tápszerrel eteti az első naptól a babát. (Ez persze nem keverendő össze azzal az esettel, amikor valaki szeretne, de nem tud anyatejet nyújtani az újszülöttnek.) 

A keblek alakjának megőrzése érdekében tehát rendkívül fontos a kismamáknak melltartót hordani, és ebből is nagyon ajánlott a szoptatós melltartó viselése. Ezeket az etetésekhez nem kell levenni, csak szétkapcsolni, méghozzá egy kézzel. Az elöl kapcsos darabok még praktikusabbak, mint a hátul kapcsolódóak. 

Ha a melltartóviselés mellett döntünk, gondosan kell kiválasztani a megfelelő darabot. A túl szoros vagy kemény melltartó mellgyulladáshoz is vezethet. Fontos, hogy a kosár alatti gumiszalag a mell alatti redőben fusson, a pánt pedig finoman emelje a keblek alsó részét. Mindenképpen kényelmes darab legyen a választottunk. 

Partnereink