Jelenlegi hely

5+1 ajándék babalátogatásra

Amikor kisbaba születik, a látogatók tömegei napokon belül elárasztják az édesanyát és újszülöttjét ajándékokkal. De mégis mit kellene vinni ajándékba? Összegyűjtöttünk néhány ötletet!

1. Pelenka, pelenka, pelenka

Talán elcsépeltnek tűnik, de biztos lehetsz benne, hogy a friss anyuka nagyon fog örülni a pelenkának. Ha nem most, akkor majd néhány hónap múlva, amikor már tisztában lesz azzal, micsoda hihetetlen mennyiség fogy belőle a kisbabás háznál. Ha úgy érzed, az anya örülne neki, nyugodtan vihetsz néhány darab mosható pelenkát is: ma már rengeteg típus, szín és minta közül választhatsz. Fontos, hogy ne a legkisebb méretből vásárolj,mert a baba hihetetlenül gyorsan nő!

 

2. Étel, ital, desszert

Szülés után a nőknek szükségük van néhány hét pihenésre, ami az első időkben konkrétan ágynyugalmat jelent. Az élet azonban nem áll meg, valakinek muszáj főznie... Kérdezd meg a családot telefonon, milyen étel az, amit szeretnek és szívesen fogadnának, készíts belőle az egész család számára elegendőt, és tálalásra készen vidd magaddal.

 

3. Újság, könyv

A legtöbb újszülött ideje jelentős részét anyja mellén tölti. A végeláthatatlan szoptatás alatt egyáltalán nem szentségtörés, ha az anya olvasgat egy kicsit! Választhatsz az érdeklődési körének megfelelő magazinokat,de vigyázz, ez nem kizárólag kismama-újságokat jelent! Vihetsz ajándékba egy-egy gyermekneveléssel kapcsolatos könyvet is, sőt, babák számára is készülnek rágható, vízálló könyvecskék, lapozók.

 

4. Babatakaró, ágynemű

Sablonos ajándék, de sosem elég belőle! A kis takarók, plédek jól jönnek a babakocsiban, utazás közben, vagy akár a parkban, játszótéren is. A kisméretű ágyneműket a gyerkőc az ovis kor végéig használhatja. Lehetőleg igyekezz semleges színű, nem túl élénk mintájú szettet választani.

 

5.  Idő

Talán meglepő lehet, hiszen időt nem lehet becsomagolva átadni, de lehet, hogy ezzel nagyobb örömet szerzel, mint egy malomkeréknyi virágcsokorral. Az újdonsült anyukát valószínűleg nagyon zavarja, hogy szalad a ház, nincs ideje kitakarítani és sosem fogy el a szennyes, a mosogatnivaló. Ajánld fel neki, hogy szívesen nála töltöd valamelyik szabad délutánodat (amikor neki is megfelel az időpont), és amíg ő sétál egyet a babával, kicsit ráncba szeded a háztartást.


+1 Ne felejtsd a nagytesót!

Ha az újszülöttnek van nagyobb testvére, őt is vedd észre! Vigyél neki is ajándékot: apró játékot, könyvet, édességet. Fontos, hogy ne érezze azt, hogy mindenki csak a kistesóra kíváncsi. Ha igényli, vele is foglalkozz, ne csak az újszülöttet csodáld!

 

Szerző: Sz. Szabina - Zalaimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Hogyan takarítsunk meg pénzt szülőként?

Egy gyerek eltartása egyre több felelősséggel jár, ez pedig pénzügyileg sincs másképp. Tanulmányok szerint egy gyerek felnevelése most 40%-kal többe kerül, mint 10 évvel ezelőtt. A ruhák, élelmiszerek megvásárlása és a tanulmányok finanszírozása mind a mi feladatunk, ezért a hónap végére könnyen pénz nélkül maradhatunk.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére