Jelenlegi hely

Gyermekvasút

 
Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgy
Telefon: (1) 397 5392
E-mail: info@gyermekvasut.hu
Magunkról
 
A Gyermekvasút a főváros egyik különleges, a maga nemében páratlan látványossága. A budai hegyvidék kirándulóhelyeit összekötő kisvasút, ahol a különböző beosztásokban iskolás korú gyermekvasutasok teljesítenek szolgálatot.
 
A kisvasút vonala Széchenyi-hegytől Hűvösvölgyig tart. Út közben érinti a Normafát, Csillebércet, János-hegyet és a Szépjuhásznét. A budai hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, kegyhelyei és más érdekes pontjai az állomások és megállóhelyek közelében fekszenek.
 
A fél- vagy egynapos kirándulásra induló családoknak, baráti társaságoknak, iskolás és óvodás csoportoknak kényelmes eljutási lehetőséget biztosítunk az erdei sétautak kiindulási pontjához.
A vasúti közlekedés iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek közelről figyelhetik meg járműveinket, létesítményeinket és a gyermekvasutas szolgálatot ellátó pajtásokat.
 
Vonataink keddtől vasárnapig egész éven át – májustól augusztusig naponta – közlekednek. A szerelvényeket hétköznap dízelmozdonyok, hétvégén dízel- és gőzmozdonyok továbbítják. A leginkább forgalmas tavaszi és őszi hétvégéken egy nosztalgia motorvonatot is forgalomba állítunk.
 
Az év bizonyos napjain nagyszabású rendezvénnyel várjuk látogatóinkat. Járműbemutatóval egybekötött nyílt napot tartunk a fűtőháznál, modellvasút-bemutatót rendezünk, gyermeknapi programokat és teljesítménytúrát szervezünk. Minden évben csatlakozunk a Múzeumok Éjszakája és az Európai Autómentes Napok rendezvénysorozathoz.
 
Modern és nosztalgia szalonkocsiink születésnapi zsúrok és más összejövetelek helyszínéül szolgálnak.
Erdőismereti foglalkozás című szolgáltatásunkat – melynek keretében a környék élővilágának megfigyelésén keresztül, szakavatott környezetpedagógus vezetésével rendszerezik a résztvevők természeti ismereteiket – általános iskolai osztályok és óvodás csoportok egyaránt kedvelik.
 
A Gyermekvasút tehát nem csupán közlekedési lehetőséget jelent a Budai-hegységbe látogatók számára, hanem érdekes látványosság is egyben, ahol számos más szolgáltatást is kínálunk.
 
Utazási információk
Hűvösvölgy állomás:
Telefon: (1) 397 5394
Széchenyi-hegy állomás:
Telefon: (1) 395 5420
 
 
Program időpontja: 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink