Jelenlegi hely

Játssz ökosan! - Családi nap a Vajdahunyadvárban

Időpont: 2020. szeptember 26., 10.00-17.00
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Budapest, XIV., Vajdahunyadvár

Mennyire ismered az idegenhonos növényeket és állatokat? Tudod, mi a különbség az élelmiszerek fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje között? Vajon mire lehet következtetni a fák évgyűrűiből? Kalandozz velünk a zajtérképen! Rakd össze a saját élhető ökovárosodat! Komposztálj helyesen! Tanuld meg, hogyan előzheted meg az erdőtüzeket!

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Országos Meteorológiai Szolgálat közös családi napján, egy pecsétgyűjtő játék állomásait végigjárva megtudhatod, hogy te és a családod mit tehettek azért, hogy egy „ökos” világban éljetek. A játék végén hasznos ismeretekkel, élményekkel, és egy kis ajándékkal is gazdagodhatsz. 

Milyen programokkal várjuk a hozzánk ellátogató családokat? 
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az idegenhonos inváziós növény és állatfajokkal ismerteti meg közelebbről az érdeklődőket. Zajjal és zajvédelemmel kapcsolatos játékukon a hangfelismerő feladatok mellett egy zajtérképen is kalandozhatunk. Azt is megtanulhatjuk, hogyan komposztáljunk helyesen. 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum állomásán megismerkedhetsz a mezőgazdasági termelés egyik leghíresebb betolakodójával, a burgonyabogárral. Honnan származik? Hogyan jutott el hozzánk? Hogyan védekezhetünk ellene természetes módszerek segítségével? Azt is kipróbálhatod, hogy hogyan gyűjtötték régen a krumpliföldeken ezeket az ízeltlábúakat. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal standjainál a gyakorlatban is jól használható segítséget kaphatsz ahhoz, hogy a saját háztartásodban csökkentsd az élelmiszerhulladék mennyiségét. Szüleiddel együtt megismerheted az élelmiszer-biztonság, a tudatos vásárlás és a biztonságos ételkészítés alapszabályait. Az alapvető konyhai szabályokat egy izgalmas VR szemüveges játék során tanulhatod meg.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ismeretterjesztő és meteorológiával kapcsolatos játékain megtudhatjuk, hogy milyen hatásai vannak korunk éghajlati katasztrófáinak időjárásunkra. Egy igazi faszelet vizsgálatával, a fák évgyűrűiből következtethetünk éghajlati hatásokra. A gyerekek újrahasznosított elemekből építhetik fel saját városukat úgy, hogy az minél zöldebb, energiatakarékosabb és élhetőbb legyen.

A legkisebbek pedig egy saját időjósló papírbékát is készíthetnek. 
Az egész napos programon múzeumi belépővel vehettek részt, mellyel a múzeum állandó kiállításai is megtekinthetők

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére