Jelenlegi hely

Gyerekprogramok a Műtárgyak Éjszakáján

Időont: 2020. szeptember 19., 10.00-13.00
Helyszín: Budapesten 3 helyen

Kézműves workshop gyermekek számára

szept. 19., 10:00 – 11:30 és 11:30 – 13:00
FISE - KACS műhely, 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 16.

Kövek, botok, kisautók, babák, üveggolyók, bélyegek, saját kis alkotások: rajzok, festmények, anyag szobrocskák, emlékek… Felsorolni is nehéz, mennyi mindent gyűjtünk, raktározunk el az életünk során. Hogyan tudjuk ezeket rendszerezni, csoportosítani? Biztosan te is voltál már múzeumokban, galériákban, láttál már óriási, híres gyűjteményeket. Egyáltalán mit nevezünk műtárgynak, és azok mitől válnak azzá, továbbá kik azok a műgyűjtők? Többek között ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat, miközben a gyerekekkel saját kis gyűjteményeik és alkotásaik számára készítünk rendszerezőket, tárolókat, melyek otthoni mini kiállítások eszközei is lehetnek egyben. 

Családi alkotósarok - OMNE TRINUM EST PERFECTUM

szept. 19. 10:00 – 11:30
Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Foglalkozás, Felsmann Tamás tervezőgrafikus-művész kiállításán

 

Felsmann Tamás DLA Munkácsy Mihály-díjas tervezőgrafikus-művész megkerülhetetlenül fontos szereplője a magyar tervezőgrafikai életnek, valamint a képzőművészeti felsőoktatásnak. Életművét fantasztikusan artisztikus, intellektuálisan kifinomult, bravúros grafikai megoldások, és szinte befogadhatatlan részletgazdaság jellemzik. Alkotásaiban az építészeti, geometrikus formanyelv mellett a másik visszatérő téma a nemzeti kötődés, a magyar és egyetemes kultúra, valamint történelem iránti tisztelet, a polgári értékek megjelenítése. Művészi munkásságát számos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el, többek között hat alkalommal érdemelte ki az Országos Tervezőgrafikai Biennále fődíjait.

A kiállítás megtekinthető 2020. október 1-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

A Vasarely Illúzió

szept. 19. 10:30 – 12:30
Vasarely Múzeum, 1033 Budapest, Szentlélek tér 6.

Interaktív tárlatvezetés és workshop minden korosztálynak

Hogyan érte el Victor Vasarely, hogy olyat is lássunk, ami nincs a képen? Milyen eszközök és színek szükségesek ahhoz, hogy létrejöjjön az optikai illúzió? A programon közelebbről megvizsgáljuk Vasarely néhány alkotását, majd a látogatók maguk is kipróbálhatják a megismert technikákat.

További infó

- Budapestimami -

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Ha egyedül érzed magad, ülj le a barátság-padra!

Egyszerű ötlet: egy különleges pad segít barátokat találni azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs kivel játszaniuk, beszélgetniük. Te kipróbálnád?
Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Dr. Illés Nóra: Természetes házi gyógymódok megfázás ellen - mit tehetünk orrfolyás, köhögés, torokfájás esetén?

Épp hogy elindult az iskola máris betegek lettünk…, 5-10 nap hiányzás, nem csak a munkahelyek végett nagyon rizikós, de bepótolni sem túl egyszerű az iskolás gyerekeknek a kimaradt hatalmas óraszámokat. Ha megbetegszünk vagy a gyerekek betegednek le, fontos tudnunk, hogy nem csak gyógyszerekkel tudjuk a betegségeket kezelni, hanem nagyon sok gyógyhatású otthoni praktikákkal is segíthetjük a gyógyulást. 
A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére