Jelenlegi hely

Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI)

 
Cím: 1035 Budapest, Szellő u. 9-11.
Telefon: (+36 1) 388-2144
 
Intézményünkről
 
Iskolánk Óbuda szívében található. Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményünk 39. éve a III. kerület gyógyító pedagógiai feladatait látja el a tanulásban akadályozottak óvodai és általános iskolai szintjén, az értelmileg akadályozottak óvodai, általános iskolai tagozatán, az autizmussal élők speciális fejlesztő csoportjaiban, valamint utazótanári hálózatunk a kerület óvodáit, iskoláit szolgálja szakemberei segítségével.
 
Ezeken a szakterületen nagyon sok szép feladat vár pedagógusainkra, szakembereinkre, akik odaadó szakmai munkájuk révén képesek megteremteni az esélyegyenlőség lehetőségét az itt tanuló gyermekek életében.
 
Fő célunk a tanítványaink adottságaihoz és korlátaihoz rugalmasan alkalmazkodó mennyiségű és minőségű műveltségi tartalmak elsajátíttatása, sérülésspecifikus módszerek, személyiségfejlesztés alkalmazásával, a kiegyensúlyozottság, a harmonikusság, az eredményes szocializáció érdekében.
 
Nyilván pedagógiai eszközökkel is lehet gyógyítani. Ezt a célt hivatott elősegíteni a gyógyító pedagógia. Azonban gyakran előfordul, hogy, már minden pedagógiai módszert megpróbáltunk és mégsem következik be a várt eredmény. Ilyenkor segít az alternatív terápiás kínálat. Ezt a színes repertoárt bővíti a holisztikus természetes gyógymódok tárháza: Bach-virágterápia, fül akupunktúra, reflexterápia, színterápia, Betty Edwards által alkotott jobb agyféltekét erősítő rajz terápia.
 
A holisztikus egyensúly az egész-ségben nyilvánul meg. Az egység az „egész” állapot megőrzése a cél. A holisztikus pedagógia olyan oktató-nevelő, fejlesztő tevékenység, amely az embert a maga teljességében, testi, lelki, szellemi és szociális egységben szemléli.
 
Pedagógusaink a gyermekeket egészleges (holisztikus) szemlélettel és szeretettel nevelik, fejlesztik, oktatják a fizikum, a lélek és az intellektus együttes figyelembe vételével. Nagy hangsúlyt fektetünk az erkölcsi nevelésre, hitoktatásra, hon és népismeretre, hazaszeretetre, egészség és környezeti nevelésre, valamint a mindennapos testnevelésre, gyógytestnevelésre.
A habilitáció, rehabilitáció az élet zavartalan működéséhez szükséges alapvető készségekre, képességekre, attitűdökre irányul, valamint a sérült pszichikus funkciók, fejletlen gondolkodási műveletek célzott, direkt terápiájára törekszik.
 
Igyekszünk életszerű, gyakorlatias, sokoldalú, tapasztalati úton történő nevelést és oktatást nyújtani, örömteli légkört, sikerélményt biztosítani gyermekeinknek. Távlati célunk az egyéni képességek fejlettségi szintjén elérhető legjobb felnőttkori adaptáció és önállóság feltételeinek megteremtése.
 
Rendszeres úszás és kulturális program színesíti tanulóink hétköznapjait. Nagyon sok szakkör ügyesíti és teszi örömtelivé a diákok életét, mint pl.: fazekas, rajz, furulya és zeneterápia, sportkör, gobelin, néptánc, főző és barkácsoló foglalkozás, amely most kiegészült a fotószakkörrel.
 
Kiváló habilitációs, rehabilitációs lehetőség: a kutyás-terápia, az augmentatív kommunikáció, a szenzomotoros és zenei fejlesztés, a delfin-hangterápia. A személyiség harmonikus fejlődését, a képességek és a tehetség kibontakozását segítik ezek a programok. Az együttléteken örömmel vannak jelen a többségi iskola tanulói is.
Intézményünk idáig elnyerte az „Erőszakmentes, egészségtudatos iskola” és az „Ökoiskola” címet, 2011-től pedig a „Családbarát munkahely” címet.
 
Közeljövőbeli terveink között szerepel egy kiemelkedő magyar találmány, a három dimenziós, térbeli mozgáselemző- és mérő rendszer bevezetése, mely nemcsak a diagnosztikus munkát könnyítené meg, hanem a mozgás és beszédfejlesztésben is forradalmi változást idézne elő.
 
Forrás: http://szelloegymi.hu/index.php/intezmenyunkrol
 

A Budapestimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében sok szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére