Jelenlegi hely

Varázslapok, trükkök és nevetés – a legjobb felkészülés a sulira napi 15 perc társasjáték

Találós kérdés: egy kezemben elfér, színes, építeni, játszani és varázsolni is lehet vele, mi az?

Szerző: Tibenszky Moni Lisa, Felelős Szülők Iskolája
Hát persze, hogy a KÁRTYA! Ősidők óta az egyik legkedveltebb dolog, hogy miért? Mert szinte, bárhol, bármikor jót lehet vele játszani, legyen ez akár egy UNO, egy dinós vagy autós kártya vagy épp egy jó kis rabló römi. Mi a közös bennük? Hogy együtt nevetünk, sírunk, megtanulunk számolni, tervezni, átlátni rendszereket és persze stratégiát gyártani anélkül, hogy direkt matekórán ülnénk? A pszicopedagógus szerint napi 15 perc közös családi társasjáték is segíthet a tanulási zavarokon, sőt meg is előzheti azt.

Mire tanít a kártya , a puzzle játék vagy épp a társasjátékok más fajtái?

Együttműködésre, logikus gondolkodásra, szabálykövetésre és nem mellesleg ok-okozati összefüggésekre, a kisebbeknek segít a számfogalom kialakításában és természetesen az önkifejezésben. Érdemes körbenézni és tudatosan választani a játékok közül,  mert a versengés és az együttműködést ösztönző játékok között igen nagy a különbség. Akár napi 15 perc társasjáték is segíthet a tanulási zavarok leküzdésében  – fogalmaz cikkében Héjja Edit, pszichopedagógus.

A piacon már igen sokféle – kutyás, dinós, olds mobilos, repülős, vonatos és egyéb ismeretterjesztő, – kártya is kapható, így a gyerkőc érdeklődési körének megfelelőt választhatunk. A kártya kiváló varázslóeszköz is, meg ugye tudjuk, hogy milyen ügyesség kell egy- egy kártyatrükk elsajátításához vagy épp a levegő rezzenéstelensége egy kártyavár megépítéséhez.

A puzzle kirakása pedig a szem-kéz koordinációt , a rész-egész fogalom kialakulását és még számtalan képességet fejleszt, a kitartáson túl. Arra figyeljünk, hogy a játék öröme megmaradjon és mindig a gyerek korának, elszántságának és érdeklődésének megfelelő játékot válasszunk, ne rögtön több ezer darabos puzzle-al kezdjünk. Kóstolgassuk, élvezzük a játékot, hisz ettől az, ami!

Aki érdekes trükkökre és információkra vágyik mindenképp huppanjon le a kanapéra augusztus 26-án délután 15.30 órai kezdettel, mert 15.30 órakor a Varázslapokról , majd azt követően a Puzzle-ról lesz egy –egy érdekes játékos-ismeretterjesztő film a Da Vinci Learning Tv csatornán. Itt megtudhatod, hogy ki találta fel az első puzzle? Miért a világ egyik legnépszerűbb játéka?

Addig is eláruljuk, hogy tudomásunk szerint a világ leghatalmasabb kirakója 33 ezer 600 darabból áll, amit a 19 éves Amanda Funch 450 óra alatt rakta ki az elképesztően hatalmas puzzle-t, ezzel pedig feltehetően ő a csúcstartó a világon – írta a neon.hu A hatalmas játék 1,7 méter széles és 5,6 méter hosszú volt.

Aki pedig még szívesen olvasna a társasjátékok fajtáiról, a legnépszerűbbekről, azoknak ajánljuk a Pörögjön a kocka! című írásunkat, melyben a Magyar Társasjátékos Egyesülettel készítettünk interjút.

Kalandra fel, építsetek, játszatok, élvezzétek ki a nyár, a vakáció utolsó pillanatait is!

Forrás: Felelős Szülők Iskolája
 - Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Mit csináljunk a gyerekekkel, amikor épp nincsenek táborban vagy a nagyinál és a családi nyaralás is messze van? Nem kell feltétlenül nyaralni menni ahhoz, hogy élményekben gazdag legyen a vakáció. Ehhez adunk inspiráló öteleteket!
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére