Jelenlegi hely

Ünnepel a tudomány novemberben

November 3-án kezdetét vette a 2020-as Magyar Tudomány Ünnepe, amelynek előadásait online követhetik az érdeklődők.

Hatodik éve, hogy novemberben a tudományt ünnepeljük. Az események fő szervezője az MTA, a Magyar Tudományos Akadémia.

A keddi nyitóbeszédet és a köszöntőt az Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából hagyományosan odaítélt díjak átadása követte. Majd egy tudományos előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Idén Kosztolányi György Széchenyi-díjas orvos, gyermekgyógyász, klinikai genetikus, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa beszélt arról, hogy milyen szerepet játszott és játszik a tudomány a koronavírus-járvány okozta társadalmi sokk kezelésében.

Hogy mi áll még előttünk a következő eseménydús hónapban?

A Mars expedícióktól a nyelvi az 5G mobiltelefon-rendszerek elektromágneses terének egészségügyi és környezeti hatásain át a víz 21. századi jelentőségéig; vírusellenes terápiás lehetőségektől Ritka- és színesfémek kinyerése tömegtermékek hulladékaiból; a Trianoni békediktátumtól a mesterséges intelligenciáig.

A teljes program elérhető a tudomanyunnep.hu oldalon vagy ebben a lapozható programfüzetben.

November 30-ig tart a Magyar Tudomány Ünnepe, ne maradjatok le az előadásokról! Folyamatosan frissülő híreket az MTA Facebook oldalán is találtok.

ADL - Debrecenimami

Forrás: mta.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére