Jelenlegi hely

Gáncs Kristóf: Lajos kutya buszra száll - Novemberi könyvajánló és nyereményjáték a Budapestimamin

Tavaly ősszel debütált Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője egy új szerepkörben, ekkor jelent meg ugyanis a gyerekkori kedvencének kalandjait feldolgozó Lajos kutya megérkezik című kötet, amely csakhamar kicsik és nagyok kedvence lett. A folytatás nem is váratott magára sokat, hiszen Lajos kutya nem hagyta unatkozni a gazdáit. Megjelent a Lajos kutya buszra száll. Nyerd meg a nálunk a könyvet!

SZERETNÉM MEGNYERNI ››

Kristóf szívügye az esti mesélés, amely nemcsak a gyerekek fantáziáját dolgoztatja meg, hanem – amennyiben a szülő a saját gyerekkorának élményanyagát is felhasználja – a szülő és a gyerek közti viszonyt is szorosabbra fűzheti, új rétegekkel gazdagíthatja.

Így születtek meg anno a Lajos kutya-mesék: Kristóf kislánya, Mira, amint megtudta, hogy édesapja gyerekkorában az övék volt a falu leghíresebb kutyája, estéről estére követelte az újabb történeteket Lajos kutyáról.

​Fotó: Szabó Lilla

Gáncs Kristóf és Szabados Ági évek óta tartó baráti és munkakapcsolatának köszönhetően pedig Lajos kutya Bertóthy Ágnes rajzain életre kelt. Az első kötetben focizott, fürdött, tüsszögött és nyomozott, a nemrég megjelent, új mesekönyvben pedig, ha lehet, még bájosabb és még inkább rosszcsont oldalát mutatja.

Mert Lajos kutya bizony beszökik az iskolába, négy lábával a táncparkett ördöge az esküvőkön, bebuszozik a nagyvárosba, hogy a maskarás városi kutyákon ámuldozzék, végül pedig arra is rájön Vazul kecske hathatós segítségével, hogy az igazi kincset talán nem mindig kell kutatni, olykor csak úgy ránk talál.

Gáncs Kristóffal Szabados Ági beszélgetett nemrég a podcastjében önkéntességről, közösségi munkáról, magyartanári végzettségről, a skandináv életmód hatásairól, na és persze Lajos kutyáról.

A kötet megvásárolható a Libertine Könyvesboltban vagy online.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére