Jelenlegi hely

BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében - Töltsd le a kiadványt!

Egy új, környezet- és természetvédelmi foglalkoztató füzettel rukkolt elő a FIKSZ (Fiatal Környezetvédők Szakmai Egyesülete). A kiadvánnyal az ovisokat, kisiskolásokat, illetve szüleiket és pedagógusaikat célozzák. Az online-, és a nyomtatott kiadvány mellett elindult egy interaktív előadássorozat is, mellyel óvodákba és iskolákba látogattak el, hogy terjesszék a környezettudatosságot.

A „BOCS! Medvés kalandok a környezet védelmében” című ingyenes, ismeretterjesztő kiadványt letöltheted itt: 

LETÖLTÖM!

A füzeten keresztül megismerhetjük Barnát és családját, akik hazánkban is megforduló barnamedvékként mutatják be környezetünk változását és a káros emberi tevékenységek negatív hatását. Teszik mindezt játékos formában és pozitív üzenetekkel, jó példákkal ellensúlyozva. A mese egy folytatólagos történet, a kiadvány emellett színezőt, ügyességi feladatokat, zöld tippeket, találós kérdéseket és csoportos munkákat tartalmaz.

Az ötletgazda FIKSZ bízik benne, hogy nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is meg tudják szólítani ezzel a kiadvánnyal. A környezeti nevelés már sok gyerek életében jelen van, de ha a felnőttektől ellentétes példákat látnak otthon, vagy a tanintézményben, akkor nem éri el célját a szemléletformálás.

A siker érdekében a kiadványhoz kell némi felnőtt segítség és kalauzolás, így egy közös felfedezésen keresztül ismerkednek meg a szelektív hulladékgyűjtés és vizeink tisztaságának fontosságával, a klímaváltozás hatásaival, vagy a tudatos vásárlás és a komposztálás praktikáival.

Nemcsak tartalmában, megjelenésében is zöld

A 28 oldalas színes kiadvány fenntartható erdőgazdálkodásból készült papírra (FSC), karbonsemleges nyomtatási eljárással készült. A 3000 példányban megjelenő kiadvánnyal környezetvédelmi rendezvényeken, oktatásokon és előadásokon, illetve civil szervezeteknél lehet majd találkozni.

A hatékonyabb terjesztés érdekében ingyenesen hozzáférhető, letölthető PDF formátumban is: 

LETÖLTÖM!

Naptárkészítéshez ötletet, jeles napokat, 20 tuti zöld tippet szülőknek és sok más érdekességet találtok a füzetben.

Szelektív utazókoffer

A környezetvédelem házhoz jön! A FIKSZ környezetvédelmi előadássorozata 2018. márciusában 20 alkalommal biztosított egy zöld órát tanintézményekben, hogy interaktív bemutatóval, előadás és kisfilm vetítésével, személyes élményeken keresztül terjessze a környezettudatosságot és a helyes hulladékkezelést.

A koffer tartalma:
– egy utazóbőrönd tele minden jóval,
– mini szelektív gyűjtők, feldolgozott hulladékminták,
– érdekes hulladékból készült termékek,
– komposztvizsgáló,
– ismeretterjesztő kiadványok,
– interaktív PREZI előadás.

A szelektív workshop tematikája:
– hulladék, vagy szemét?
– van-e hulladék a természetben?
– mit hova dobunk? szemléltetés a mini szelektív hulladékgyűjtőkkel,
– önvizsgálat: Mi van a táskánkban?
– egy hulladék története, kis hulladéktörténelem,
– szemétszigetek az óceánon és idehaza,
– kisfilm vetítés.

A kiadvány és a foglalkozás létrejöttét a Földművelésügyi Minisztérium támogatta.
www.szelektalok.hu
További információk: info@greenius.hu

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére