Jelenlegi hely

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.

Végre javában tombola nyár, előkerülnek a bőröndök és sokan indulunk el kisebb, nagyobb nyaralásokra.

Izgatottan csomagolunk, gyártjuk a listákat, hogy nehogy itthon maradjon valami. De itt álljunk is meg egy percre!

Te szoktál a bőröndbe tenni csábító fehérneműt, apró meglepetést kedvesednek? Szoktál arra gondolni, hogy a nyaralás alatt hogyan is csábíthatjátok el egymást?

Nos, már hallom is a kérdésedet: oké de HOGYAAAAN? Hiszen ott vannak a gyerekek, egész nap együtt vagyunk.

Hiszem azt, hogy egy kis kreativitással, előre tervezéssel számtalan újdonságot lehet belevinni egy vakációba még úgy is, ha ott vannak velünk a gyerekek. Hiszen a lényeg az, hogy együtt vagyunk, jól érezzük magunkat, végre lazíthatunk.

A gyerekek számára a legnagyobb örömöt az együtt töltött idő, közös élmények begyűjtése jelenti. Hihetetlen képességük van arra, hogy kiszúrják ha mi lelkileg padlón vagy éppen a fellegekben járunk. Megérzik és át is veszik rezgéseinket. Éppen ezért ha ti, mint szülők jól érzitek magatokat, ez rajtuk is látszani fog. Ezért is gyűjtöttem csokorba pár ötletet, melyekkel egy kicsit magatokra is gondolhattok egy nyaralás során.

Mutatom most az én trükkjeimet a romantikázásra, melyek közül biztosan ti is megtaláljátok a nektek valót.

1. Közös romantikázás

Elsőre talán ellentmondásos lehet az ötlet, de higgyétek el, a gyerekek nagyon is élvezik a különleges közös programokat. Ha elég nagyok már, akkor akár nyugodtan bevonhatjátok őket a szervezésbe, előkészületekbe. Legyen szó egy közös gyertyafényes vacsoráról, vagy csónakázásról egy közeli tavon. A közös kis titok megtartása is jó móka a kicsik számára. Így közösen élhettek át romantikus pillanatokat, melyekből mindegyikőtök töltődni fog, az már biztos.

2. Szállás kiválasztása

Már a nyaralás tervezésekor célszerű feltérképezni, hogy az adott szálláshelynek milyen szolgáltatásai vannak a gyerekeknek. Pl. játszóház, klubok, gyermekmegőrzés… Érdemes úgy választani, hogy legyen lehetőség fél- egy órára igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat. Nincs az a gyerek, aki nem élvezné ezeket a foglalkozásokat, hiszen játszhatnak, kortársaik között lehetnek. Ti pedig kihasználhatjátok a felszabadult kis időt.  Szintén jól jöhet a terasz, ahova kiülhettek egy jót beszélgetni könnyed témákról, mikor már elaludtak a gyerekek. De akár egy hát-, vagy talpmasszázs a lemenő nap fényében is okozhat romantikus pillanatokat.

A szoba kiválasztásánál praktikus lehet, a térelválasztó vagy az egymásba nyíló szobák lehetősége. Így mindenkinek meglesz a privát kis szférája, de mégis együtt vagytok.

3. Segítség

Ha családdal vagy barátokkal mentek, akkor biztosan akad, aki bevállalja a gyerekfelügyeletet néhány órácskára. Remek lehetőség egy közös sétához, vacsorához vagy egy kis összebújáshoz.

4. Csábítás

Attól, hogy családosan mentek nyaralni, még belekerülhet pár csábító fehérnemű a bőröndbe. Ha nincs lehetőség konkrétan bevetni, akkor is lehet rá célozni, hogy éppen mi van rajtad. Ez a kis izgalom, játékos huncutság szintén fokozhatja a hangulatot. Ugyan is forró képzeletbeli pillanatokat okozhat az is, ha felajánlod kedvesednek, hogy bekened naptejjel a hátát. Közben pár forró mondatot is suttogj a fülébe.

5. Meglepetés

Apró kedvességek, meglepetések szintén okozhatnak romantikus pillanatokat. Tudod, mikor érzed egy apró mozzanatból, fél mondatból, hogy ez neked szól, amitől még a lelked is mosolyog. Lehet ez egy üveg pezsgő, különleges csokoládé, egy wellness vagy masszázsélmény, vagy akár a kedvenc esetleg esküvői dalaitok gyűjteménye.

Nos, kedves Olvasóim, láthatjátok, hogy egy kis kreativitással igen sok lehetőség van arra, hogy közös pillanatokat, élményeket élhessetek át. Ez nem pénz kérdése, inkább egy kis adag kreativitás kell hozzá. Ha hosszú évek óta együtt vagytok, akkor biztosan jól ismeritek egymást.  Gondoljátok végig az indulás előtt, hogy minek is örülhetne kedvesetek és vessétek be abban a pár együtt töltött napban.

Jó pihenést kívánok nektek, 

Ihász Anita
Mylovelynotes - párkapcsolat pezsdítés kreatívan
Randikaland könyv szerzője
– egy rendhagyó könyv, amelynek minden házastárs polcán ott lenne a helye

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére