Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

A város szívében - Advent a Városháza parkban

A fényligetté változó Városháza parkban a hamisítatlan karácsonyi hangulat mellett jótékonysági macigyűjtés, angyalposta, ingyenes koncertek, bábszínház, kézműves foglalkozás, betlehemes játék, Mikulásvárás és sok más családi program várja kicsiket és nagyokat a fűtött Üvegházban. Hétköznap délutánonként amatőr művészeti csoportok (zeneiskolák, kórusok, színitársulatok stb.) mutatják be ünnepi műsoraikat. A négy adventi hétvégén a legjobb előadók koncertjeivel, vasárnaponként pedig ünnepi gyertyagyújtással várják az érdeklődőket. A park fáinak díszkivilágítása mellett Budapest karácsonyfája, a 10 méter átmérőjű óriási adventi koszorú, a betlehemi jászol, valamint az óvodás és iskolás csoportok által feldíszített stilizált fenyőfa-kiállítás gondoskodik a valódi karácsonyi hangulatról. Minden nap üzemel a vásárban felállított nosztalgia körhinta és kisvasút is, melyeket jelképes áron használhatnak a legkisebbek.


 

További információ 

Időpont: 2016. november 17. - december 27.
Helyszín: V. ker. Városháza park (a Deák tér mellett)

Fényfestés és vásári forgatag - Adventi Ünnep a Bazilikánál

Advent első vasárnapján pompás köntösbe öltözik a Bazilika előtti tér, a Meseországot idéző vásárban felidézik a karácsonyi készülődés hangulatát, illatát, fényeit és közösségformáló erejét is. Minden nap, szünnap nélkül ingyenes korcsolyapálya várja a gyermekeket 14 éves korig, ahol ingyenes korcsolyabérlésre is lehetőség nyílik, valamint hétvégente ingyenes korcsolyaoktatáson is részt vehetnek a kicsik. Minden nap sötétedéstől fél óránként lélegzetelállító fényfestés lesz a Bazilika monumentális homlokzatán, mely az ország legnagyobb méretben vetített videomappingje ebben az időszakban. A kiállító kézműves termékkel és a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról a karácsonyi készülődéshez.

További információ

Időpont: 2016. november 25.- 2017. január 2.
Helyszín: V. ker. Szent István tér (a Bazilika előtt)

Hangulatos és családias - Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, gyermekműsorok mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket a Fő téren és a Szentlélek téren. A szabadtéri “kemencék”, a nézelődők sokaságát kürtőskalács, kenyérlángos, karácsonyi és forralt bor illata, krampampuli, sparhelten sült lepény és sok más finomság csábítja. Ingyenes jégpálya és korcsolyabérlési lehetőség lesz a gyereknek.

További információ

Időpont: 2016. november 25. - december 23.  (a koripálya február végéig van nyitva)
Helyszín: III. ker. Óbuda, Fő tér

Diótörő-fesztivál - Advent az Operánál

Advent első vasárnapján indul a Diótörő-fesztivál, szabadtéri kirakodó házikókkal, hatalmas fenyőfával várják az Opera köré a látogatókat. Újra lesz esténként előadás előtti kóruséneklés a Hajós utcai szfinx „A’capella” teraszán, ismét jótékony célra forr a támogatói bor, és kapható helyben sült gesztenye is. Az eladásból befolyó bevételből származó adományból az Ökumenikus Segélyszervezet is részesül. A házikókban az Opera vezető művészei mérnek és értékesítenek, a hatalmas Diótörő-bábuval pedig bárki fényképezkedhet, akárcsak a Dalszínház utcai teraszon felállított hatalmas szánon, amely egyenesen A diótörő mesevilágába repít. A legendás balett produkció tavaly megújult, 2016-ban összesen 25 alkalommal került színpadra.

További információ

Időpont: 2016. november 27-től
Helyszín: Magyar Állami Operaház, VI., Andrássy út 22.

Ünnep és hagyomány  - Advent a Várkert Bazárban

Számos program hívja a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat. Valamennyi korosztály számára tartogat különlegességeket az esemény. A kicsiknek kézműves foglalkozás, gyermekjátszó, táncház, interaktív gyerekműsorok. A késődélutáni, esti szórakoztatásról hazánk kiemelkedő művészei, társulatai gondoskodnak, többek között Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok zenekar, az Omega, a Nemzeti Táncszínház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház. A Hello Wood egyedi faházaiból egy mini várost építenek fel, amelyben magyar képző- és iparművészei kínálják a portékáikat. A tavalyi év egyik leglátványosabb budapesti installációja, a Várkert Bazár előtt felállított közel 7 méteres adventi gyertyák voltak.

További információ

Időpont: 2016. november 26.- december 18.
Helyszín: Várkert Bazár, I. ker., Ybl Miklós tér

Egy kis luxus - Four Seasons Hotel Gresham Palace Karácsonyi Vásár

A szecesszió és az Art Deco jegyeit ötvöző elegáns Grecham palotát nem csak hotelként, de építészetileg is Európa és a világ legimpozánsabb intézményei között tartják számon. Idén harmadik alkalommal rendeznek varázslatos karácsonyi vásárt, amit az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állítanak fel. Látványos dekorációval, díszekkel készül a szálloda kreatív csapata, ezúttal a letisztult és álomszerű “Winter Forest” tematikában.  A vásárt a Zrínyi utca felől lehet megközelíteni, amely magyar kulináris különlegességekkel, helyi kézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit.

További információ

Időpont: 2016. november 25.- december 8.
Helyszín: V., Széchenyi István tér 5-6.

Varázslatos - Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Európa tíz legszebbje között tartják számon a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, ahol a hagyományoknak megfelelően a tér hatalmas fenyőfája az adventi és karácsonyi időszakban gyönyörű ünnepi díszítést kap, az összes épület pedig karácsonyi díszkivilágítást. Zsűrizett kézműves portékákkal és minőségi gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.  A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek váltják egymást hétköznaponként és hétvégén egyaránt. Idén a vásár zenei programkínálatának kialakításában a Cziffra György Fesztivál partnerként működik közre. A gyerekeket szombat-vasárnap bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Időpont: 2016. november 11. - 2017. január 1.
Helyszín:  V. ker. Vörösmarty tér

Szívből ajánljuk! - Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására

Idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek, közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében segítsenek. A kézzel készült ajándéktárgyak árusításából befolyó összeggel a beteg gyermekek küzdelmeit segítő Őrzők Alapítvány munkáját szeretnénk támogatni. Lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk – igyekszünk a karácsonyi ajándékvásárlást a portékák széles skálájának felvonultatásával megkönnyíteni. Színes családi programok is lesznek: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, lesz logikaland ügyességi vetélkedő a 3-10 év közötti gyerekek számára , egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni Gróh Ilonàval és a ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is. Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége, aki csodálatos adventi koszorúkkal készül a vásárra.
Velünk is találkozhatsz, meglepetéssel készülünk!

További informció

Időpont: 2016. november 26., 9:00-14:00
Helyszín: Várkert Bazár, I., Ybl Miklós tér

Elegáns és különleges - Karácsony a Nagytétényi Kastélyban

A Nagytétényi Kastély bútorkiállításának termeibe ismét képző- és iparművészek által egyedileg díszített karácsonyfák költöznek be! Neves művészek keze nyomán megvalósított karácsonyfák és karácsonyfadíszek kiállításával, gazdag programsorozattal, sztárvendégekkel várják a látogatókat. Fellépnek: Four Fathers Énekegyüttes, Levente Péter kacagtató, Huzella Péter énekes, Unicum Laude Énekegyüttes, Szendi Gábor ütőhangszeres művész, Maszk Bábszínház, Ametist Bábszínház és még sokan mások.

További információ

Időpont: 2016. november 26. – december 18.
Helyszín: Nagytétényi kastély, XXII., Kastélypark u. 9 - 11.

Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére