Jelenlegi hely

Medveébresztő a veresegyházi Medveotthonban

2024. március 17-én, vasárnap egész nap szezonnyitó programokkal készülnek azoknak, akik aznap ezt az élménydús és mókás szabadtéri rendezvényt választják a család aprajának-nagyjának a veresegyházi Medveotthonban. Aki pizsamában érkezik, ajándékot kap.

Téli álom...

Az állatkertben tartott barna medvék esetében a téli álom gyakorlati megvalósítása változó lehet, függ az állatkert adottságaitól, az állatok szükségleteitől és a gondozási gyakorlattól. A természetes élőhelyükön a barna medvék téli álmot alszanak, hogy átvészeljék az élelemhiányos téli hónapokat. Az állatkertekben azonban, ahol az élelem egész évben rendelkezésre áll és az időjárási körülmények is kevésbé szélsőségesek, a barna medvék nem mindig alszanak téli álmot, vagy ha igen, akkor az gyakran rövidebb ideig tart, mint vadon élő társaiknál.

Az állatkertek gyakran igyekeznek utánozni a természetes körülményeket, hogy ösztönözzék az állatok természetes viselkedését, beleértve a téli álmot is. Mindazonáltal, mivel az állatkertben élő állatok nem szembesülnek az élelemkeresés és a túlélés ugyanazon kihívásaival, mint vadon élő társaik, a téli álom nem mindig szükséges az életben maradásukhoz.

A Medveotthonban még ősszel a medvék hozzákezdenek létfontosságú téli nyugvóhelyük kereséséhez. Ellentétben a valódi téli álmot alvó állatokkal, a medvék számára a téli pihenő csupán egy-egy nem túlságosan mély álom. Az anyagcsere jelenségek 25%-kal lesznek lassabbak, a testhőmérséklet 7-8 C° közé süllyed, a szívverés 40-50-ről 7-8-ra csökken. A medve a tartalékolt zsírkészleteit éli fel. Izomzata valamelyest leépül.

Aki pizsiben érkezik, ajándékot kap

Húzz pizsamát a kabátodra! Az „ébresztő” okán, idén is várják azokat a látogatókat, akik a medvékkel együtt ébredeznek, és még ők is pizsamában, köntösben érkeznek ide. Akik pizsamában érkeznek, a jegypénztár melletti ajándékbarlangban tudnak regisztrálni, és átvenni egy kis meglepetést a Medveotthontól.

Program

10:30 - „Egy kis mozgás mindenkinek kell” ZumbAdry és csapata mozgatja meg a közönséget hangulatos zumba táncukkal.
11:00 - Állati sétára hívják a közönséget, mely során sok érdekességet hallhatnak a Medveotthon kialakulásáról,az itt élő állatokról. (A fősétányról, az Adományládától indul a program)
12:00 - Terülj, terülj asztalka – látványetetés lesz az ormányos medvéknél, WOW
12:30 - Blero System tánccsoport bemutatója
13:00; 15:00 - Predátor előadás a kézbarát farkasoknál (étterem mellett, félkör alakú padoknál)

egész napos:

10:30-17:00 - Múzeumvasút közlekedik 1500 méteres körpályán
10:00-15:00 - Kézművesprogramok: mackó hajtogatás, arcfestés (Most lehetsz mackó is!), csillámtetoválás, henna, bohóc - lufihajtogatás

Veresegyházi Medveotthon, 2112 Veresegyház, Patak u. 50/a

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére