Jelenlegi hely

Új, inspiráló életutakat mutat be a Mégis podcastsorozat most induló második évada

Legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal való szembenézésről, akaraterőről és hitről szól a Média a Családért Alapítvány Mégis podcastsorozatának második évada. A most induló széria középpontjában elsősorban a pszichés és mentális problémákkal, valamint a szenvedélybetegségekkel való megküzdés áll, így az új epizódokban szó lesz többek között a pánikbetegség legyőzéséről, a súlyos drogfüggésből gyógyulásról, és más mentális problémákkal együttélésről is.

A Mégis podcastot az előző évhez hasonlóan Keresztes Ilona vezeti, beszélgetőtársainak közös vonása, hogy akaraterejüknek köszönhetően nemcsak a saját életüket tették jobbá, de a gyógyulásukból akár mások is erőt tudnak meríteni.

„Borzalmas napok voltak. Gyakorlatilag a szívinfarktus és az agyvérzés tünetei voltak rajtam, naponta többször is. Volt olyan is, hogy autót vezettem, és egyik pillanatról a másikra leesett a kormányról a kezem… Csak annyi lélekjelenlétem volt, hogy beletapostam a fékbe, így meg tudtam állni. A legváratlanabb helyzetekben és a legprovokatívabb tünetekkel jött elő a pánikbetegség” – vallja a Mégis podcast második évadának első epizódjában Király Kitti rádiós műsorvezető.  

Kitti pánikbetegsége kislánykorában kezdődött, és az évek során rengeteg szenvedést okozott számára, ugyanakkor ez a probléma a tanulmányaira, a munkahelyi előmenetelére és a magánéletére is rányomta a bélyegét.  Betegségének egy súlyos stádiumában Kitti odáig jutott, hogy talán élnie sem érdemes – életének értelmét és a kiutat a fiatal nő végül kisfiának, valamint új szakmájának, a rádiózásnak köszönhetően találta meg.

„Amíg a Mégis podcast első szériája megmutatta, hogy az élet valamilyen tartós betegség vagy testi fogyatékosság ellenére, vagy talán éppen e hátrányoknak köszönhetően is értékessé és teljessé válhat, addig a most induló második évad inkább a pszichés és mentális nehézségekkel való megküzdésre fókuszál. A sorozat a Király Kitti rádiós műsorvezető történetét bemutató epizóddal indul, de szó lesz többek közt függőségektől való szabadulásról, az értelmi sérülés ellenére is teljes életről, az anorexiával, a borderline személyiségzavarral, a bipoláris depresszióval megküzdésről, ugyanakkor a pornófüggésből szabadulásról is” – meséli Keresztes Ilona, a Mégis podcast szerkesztője és műsorvezetője.

A podcastok sorában különleges helyet foglal el Fülöp Attila története, aki súlyos drogfüggésétől, valamint az ezzel összefüggő bűnelkövetéstől és a hajléktalanságtól a Csak Egyet szolgálat segítségével tudott szabadulni. A fiatal férfi itt, a nappali hajléktalanellátó szolgálatnál tapasztalta meg először a hit erejét is, aminek köszönhetően sikerült aztán talpra állnia, munkát vállalnia és családot alapítania.

„Ez a podcast és a benne megszólaló vendégek életútjai bizonyítják: az Isten által teremtett élet minden formája értékes – függetlenül attól, hogy mi ezeknek az embereknek a társadalmi megítélése. A Mégis podcast megszólalói megmutatják számunkra, hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni, és hogyan képesek ezáltal nemcsak a saját életüket élhetőbbé tenni, de akár mások számára is erőforrássá válni” – magyarázza Keresztes Ilona.

A Mégis második évadának első epizódja augusztus közepén került fel a Spotify-ra, de meghallgatható a Képmás.hu podcastrovatában és a Képmás magazin Youtube-csatornáján is.

A második évad összesen 8 epizódból áll majd, és a sorozatot várhatóan augusztus és november között publikálja a Média a Családért Alapítvány.

Forrás: sajtóközlemény

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére