Jelenlegi hely

Nyári szünetelő a Nemzeti Galériában

Változatos programokkal várja a gyerekeket a nyári szünetben a Magyar Nemzeti Galéria. Lesz gasztrotúra, izgő-mozgó foglalkozás, képes labirintus, valamint a színeket is felfedezhetitek.

Képes labirintus – Fedezd fel a Galériát!

Ne félj! Itt nem fogsz eltévedni, a fonál vége a kezünkben van. Játszva vezetünk képről képre, térről térre a híres és érdekes alkotások között. Milyennek képzelte Benczúr Gyula Vajk megkeresztelését?

Megfesthető-e a zene és a csend? Miért kerül fel a hajó oldalára egy francia képregény? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdések mentén fogunk keringeni a festmények között. Játékos foglalkozásunk során a Remekművek gyerekszemmel sorozatunk kiadványai lesznek a segítségünkre, melyek megvásárolhatóak a Múzeum pénztárában.

9-12 éveseknek, időpontok: jún.22., júl.6., júl.17., aug.17.

Gasztrotúra gyerekeknek

Játékos konyhaművészeti foglalkozás, képzőművészeti alkotások között.

Milyen volt régen egy cukrászda? Melyik festő kisfia szerette a vajas kenyeret?  Miért jelenik meg a csendéleteken például az osztriga és a kukorica? Véletlenszerűen vagy esetleg tudta az alkotó, hogy hányféle hitet, elképzelést fejezhetett ki régen egy-egy növény és állat?

Ha már nyár; mióta szeretjük a fagyit? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ képzőművészeti alkotások segítségével ebéd előtti, játékos konyhaművészeti foglalkozásunkon.

9-12 éveseknek, időpontok: jún.29., júl.13., aug.3., aug.24.

Izgő-mozgó – Képzőművészeti mozgató kicsiknek és nagyobbaknak

Talán meglepően hangzik, de ezen a foglalkozáson a festményeket és szobrokat nem csak nézzük, de el is mozogjuk. Amikor egy képpel ismerkedünk elsősorban a színeket, vonalakat figyeljük meg. Azt ritkábban vesszük észre, hogy a különböző alakok mozognak, a mozgás egy pillanatában vannak.

Mennyivel kerülünk közelebb egy-egy műalkotáshoz, ha mi is lehajolunk egy kavicsért, mint a „kődobáló” fiúk? Milyen mozdulattal fejeznénk ki, hogy örülünk valaminek és hogy fejezi ki ugyanezt egy szobor? Ha már túl sokat ültél a számítógép előtt, mozdulnál egy kicsit, gyere! A szüleidet se hagyd otthon, őket is átmozgatjuk.

5-8 éveseknek, időpontok: jún.27., júl.11., aug.1., aug.22.

Színpompás Galéria – Fedezd fel a színeket!

A nyár tele van színekkel. Bármerre járunk a természetben dús zöldek, izzó sárgák, tiszta kékek vesznek körül minket. Nem csak a természet, de a városok is sokszínűvé válnak. A szekrények mélyéről előkerülnek a szivárvány minden árnyalatában ragyogó ruhák, nem tudunk betelni velük.

A festőművészek ugyanígy voltak ezzel; sosem tudtak betelni a színek sokféleségével. Játékos foglalkozásunk során a Remekművek gyerekszemmel sorozatunk kiadványai lesznek a segítségünkre, melyek megvásárolhatóak a Múzeum pénztárában.

5-8 éveseknek, időpontok: jún.20., júl.4., júl.25., aug.15.

Magyar Nemzeti Galéria, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére