Jelenlegi hely

Újraindul a Cifra Palota

A Müpa egyik legnépszerűbb gyerekprogramja, a Cifra Palota újraindul vasárnaptól. Az ingyenes családi sorozaton a gyerekeket egész délelőtt programok és foglalkozások sora várja, amelyeken egyszerre szórakozhatnak és tanulhatnak is. Interaktív mese- és táncelőadások, illetve gyerekkoncertek mellett számtalan kreatív, képzőművészeti és készségfejlesztő foglalkozás is várja a gyerekeket.

Két és fél év kényszerszünet után szeptember 18-án tér vissza az intézmény egyik gyerekprogramja, a Cifra Palota. A minden vasárnap megrendezett ingyenes programsorozat az egész családnak kínál izgalmakat, hiszen az interaktív mese- és táncelőadások, illetve gyerekkoncertek mellett számtalan kreatív, képzőművészeti és készségfejlesztő foglalkozás és aktivitás várja a gyerekeket, akik így észrevétlenül, játékos formában tanulhatnak a művészet és a kultúra fontosságáról.

Ráadásul mindezt új formában, hiszen a családi és ifjúsági programok a 2022/23-as évadtól Müpa Junior néven, megújult, játékos arculattal találhatók majd meg a Müpa felületein. 

A Müpa Junior programjai közt minden korosztály megtalálja a neki valót: a legkisebbek a Babakoncerteken az élőzenével ismerkedhetnek meg, a Ringatón pedig a népdalok és mondókák világát fedezhetik fel.

A Tesz-vesz muzsika és „nagytesója”, a Tesz-vesz óvoda foglalkozásai hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával segítik a kicsik zene iránti érdeklődésének ébrentartását, improvizációs készségük kibontakoztatását, a Zenebonán pedig kreatívan ismerhetik meg a hangszereket.

A MUS-E zenés foglalkozásain különböző művészeti ágakkal találkoznak a gyerekek, a Hetedhét táncház sorozatában pedig a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket.

Kifejezetten iskolás csoportokat vár az interaktív Zenés tízórai, míg a Minimatinén mesék, versek, lírai hangvételű történetek elevenednek meg. Az iskolásokat várja a népszerű Hangulatkoncertek mintájára szerveződő Hangulat Junior, a komplex zenei élményt nyújtó Matinékoncertek és Iskoláskoncertek, valamint a gimnáziumi irodalmi tananyaghoz kapcsolódó tematikával zajló Literárium Junior.

A Müpa sokszínű családi sorozata egész délelőtt inspiráló kulturális környezetben, kreatív és művészeti programokkal várja a kicsiket és nagyokat az épület minden szegletében.

Cifra Palota – Interaktív családi programok
2022. szeptember 18-tól vasárnaponként, 10:00 -13:00

Művészetek Palotája, Budapest, IX., Komor Marcell u. 1., Előcsarnok, Üvegterem, Lépcsőterem, Átrium (Előcsarnok)

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére