Jelenlegi hely

Kalandorok figyelem! – Gyerekelőadások a Pesti Magyar Színházban

Szeptemberben és októberben megannyi kalandos utazással várják a legkisebb nézőket a a Pesti Magyar Színházban: Tündér Lala, Harisnyár Pippi, Az ABC küldetés...

Első megálló Irisz tündérkirálynő örök birodalma, ahol Lala, Gigi és a hatalmas erejű, szereket kotyvasztó vén Aterpater cselszövéses, fordulatos mindennapjaiba nyerhetünk betekintést.

Egy másik kalandban a vagány, szeplős, vörös hajú kislány, Harisnyás Pippi kalauzol végig az élet útvesztőjén. Örökgyermekeknek kihagyhatatlan és megunhatatlan!

A legkülönlegesebb kalandon pedig bátor és győzelemre éhes osztályok segítségét kérjük az ABC küldetés sikeres végrehajtásában! Mentsük meg együtt az ABC betűit és állítsuk helyre a világ rendjét!  

Tündér Lala

Halhatatlanok vagyunk, micsoda boldogság!
Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.

Szabó Magda örökbecsű regényét számos nagysikerű mesejáték alkotója, Halasi Dániel viszi színpadra.
(Zenés mesejáték két részben, 6 éves kortól)

Harisnyás Pippi

Harisnyás Pippi valószínűleg a világ legrakoncátlanabb kislánya! Nem igazán szeret iskolába járni, annál inkább játszani a barátaival, Annikával és Tomival, vagy csak úgy kószálni a városban. Ráadásul ez a pulykatojás képű, vörös copfos, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt viselő örökmozgó: a világ legerősebb kislánya. Jöhet rabló, matróz, erőművész, Pippi mindenkivel elbír, sőt ha kell, jól el is bánik, mert Pippinek mindig helyén van a szíve, és bármit megtenne a barátaiért.

Ahol Harisnyás Pippi megjelenik, ott tuti, hogy mindjárt valamilyen hihetetlen kalandba csöppen. És jobb, ha felkészülünk arra, hogy Pippi a nevetőizmainkra is elsöprő hatással lesz! Csak győzzük kapkodni a fejünket és a levegőt.
(Zenés játék két részben, színházpedagógiai foglalkozással, 6 éves kortól)

Az ABC küldetés 

Miért pont az A az ABC első betűje és miért a Zs az utolsó? Ki alakította így és miért nem lehet ez másként? Mi lenne, ha mégis máshogy lenne? Mi történne akkor, ha egyszer a betűk összekeverednének és messzire szaladnának? Egy olyan világba, ahol csakis ügyességgel, furfanggal és csapatmunkával lehet visszaállítani a rendet.

Kalandra fel, vár rád az ABC küldetés. Hajózd át a nyílt óceánt a magánhangzók megmentéséért, fedezd fel a titkos szigetet, ahol a mássalhangzók partot értek, vágj keresztül a vad dzsungelen és engeszteld ki a sértődött Y-t, de vigyázz, a szókalózok lesben állnak és zsákmányra vadásznak. A küldetés végére igazi hősi diadalokkal és megannyi új ismerettel gazdagodhatsz.
(Interaktív digitális színházi előadás, általános iskolák 1-2-3. osztályos tanulók számára)

Pesti Magyar Színház
1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Mire jó a családi kiruccanás?

Mire jó a családi kiruccanás?

Pihenünk, szórakozunk, felfrissülünk, új élményeket szerzünk. Emlékeket gyűjtünk, együtt van a család. De mire tanít még az utazás?
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére