Jelenlegi hely

Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra című konferencia

Időpont: 2020. szeptember 29-30., 9.00 – 17.00
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Program” támogatásával hatodik alkalommal rendez nemzetközi internetkonferenciát Budapesten. 

A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik.

A konferencia részletes programja a www.saferinternet.hu oldalon elérhető.

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című médiakonferencia- és kutatássorozatunkat huszonhárom évvel ezelőtt, 1997-ben indítottuk el. Ebbe kapcsolódott be a SIP keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciasorozatunk. Már az első, 2009-ben tartott internetkonferenciánk óta is 11 év telt el. Azóta nagyon sok változást hozott mindennapjainkba a digitalizáció: életünket felgyorsította, a tudást közelebb hozta, kapcsolatainkat átalakította.

Most, a koronavírus idején még nagyobb a jelentősége, amikor az oktatásnak egyik pillanatról a másikra kellett átállnia online üzemmódra, és gyerekek tízezreinek biztosítani a digitális oktatást. Mindez milyen hatással volt a gyerekekre, a szülőkre és a pedagógusokra? Erre a kérdésre is keresik a választ előadóink.

A rendezvényre 29 szakértő fogadta el felkérésünket az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről, akik a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről – adatvédelem, digitális platformok szabályozása, online otthonoktatás-otthontanulás stb. – fognak előadásokat tartani.

Kutatási eredményeiket összegzik, kampányaik célját és eredményességét ismertetik, megosztják a legjobb gyakorlatokat, de beszélni fognak az internetbiztonságról a gyerekvédelem tükrében is, valamint a cybertérnek és a közösségi médiának a személyiségfejlődésre gyakorolt hatásáról.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (regisztráció szeptember 26-ig!)

A járványügyi helyzetre való tekintettel a helyek korlátozottak. Csak azok tudnak részt venni a konferencián, akik a szervezőktől visszajelzést kaptak a konferencia mindkét napjára külön-külön. A konferencián legfeljebb 110 hallgató vehet részt.

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?
Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Május első vasárnapja: a nevetés világnapja is

Tudtad, hogy május első vasárnapja a nevetés világnapja is? És azt, hogy először 1998-ban Indiában egy úgynevezett nevető klubban tartották meg?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére