Rengeteg információt olvastál már hozzátáplálás témában, de azok egymásnak ellentmondanak? Nincs gyakorlatod a főzés terén, bizonytalan vagy, mit és hogyan érdemes elkezdeni?
Nem eszik a gyerek és, nem szeretnéd, ha csak sült krumplin és édességeken élne? Jó lenne valahogy változatossá tenni a gyermeked étkezését?
A BOOOK Kiadó gondozásában, szakértők bevonásával készült könyv a hozzátáplálási időszakban felmerülő kérdésekre ad választ, amiben érthetően elmagyarázzák az egészséges hozzátáplálás szabályait. A szerző személyes tapasztalatán túl a blogközösségének kérdései-hozzászólásai alapján is készült a kiadvány.
Amikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhatsz. Elsőre ijesztő lehet az egész, de akkor jársz a legjobb úton, ha a sok jó tanácsot félretéve kisbabád jelzéseit figyeled és követed.
A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozod meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. Mi vagyunk a minta a gyerekeink számára, ha megtanítjuk őket a kiegyensúlyozott táplálkozásra, az egész életükben ajándék lehet.
„Minden étel, amit te készítesz gyermekednek, ajándék, amit együtt készítetek, kincs.”
Az Anya, kérek még! szerzője, Ambrus Éva – a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya – szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet.
A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazz, melyek azok a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kisbabád készen áll rá, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg.
- A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, és segít megérteni az egyes alapanyagok bevezetése körüli kérdéseket.
- Mindent megtudhatsz belőle az ételek elkészítéséről, az alapanyagok hőkezeléséről, a főzés, sütés és sűrítés technikáiról.
- Sokféle konyhatechnológiai eljárást bemutat és olyan elkészítési módokat, amelyek a lehető legtöbbet megőrzik az ételek igazi értékéből.
- Megismered a legfontosabb konyhai szabályokat, azt hogy hogyan érdemes elkészíteni a baba és a család ételét, mit és hogyan érdemes fagyasztással tartósítani.
- A könyv bemutatja az ehhez szükséges konyhai eszközök, mint a reszelők, mixerek, tárolók, különböző főző- és sütőedények, jégkockatartók előnyeit és használatát.
- Tudni fogod a fehérje-szénhidrát-zsír hármasának titkait, és megérted, mire kell odafigyelned ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy a gyermeked semmiben ne szenvedjen hiányt.
A hasznos gyakorlati útmutató mellett a könyvben több mint 130 egészséges és bababarát receptet is találsz: egyszerű és kombinált püréket, totyogósoknak való ételeket, egészséges nasikat, házi babakekszeket, szülinapi tortákat, ünnepi bababarát finomságokat. Pl. túró rudi, babapizza, dinnyetorta, sütőtökös babakeksz
Tovább a nyereményjáték oldalára ››
Ambrus Éva: Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen, BOOOK Kiadó, 2019
- Budapestimami -
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges