Jelenlegi hely

Felfedező hátizsák és utazóbőrönd - Gyerekkel a múzeumban

A hőségben frissüljünk fel a múzeumok hűvös falai között! Ismeritek a felfedező hátizsákot és az utazóbőröndöt, amelyek a kis felfedezők kalandjait segítik? Nézzük meg, milyen titkokat rejt a múzeum!

Családi felfedező hátizsák

Ezt a hátizsákot nem kell letenni a ruhatárban! A Magyar Nemzeti Múzeumban a család kutatócsapatként fedezheti fel, hogy az állandó kiállítások milyen titkos kincseket rejtenek. A hátizsákban minden ott lapul, amire szükség lehet a felfedezés során. A játék nem ér véget a múzeumban, egy meglepetés csomag otthoni mókára hív.

Gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt használhatják a családi felfedező hátizsákot, amely lehetőséget nyújt egy izgalmas történeti korszak közös vagy akár önálló megismerésére is.

A hátizsákban helyet kap mindaz, amire egy igazi felfedezőnek szüksége lehet: kalap, nagyító, fejlámpa, iránytű, távcső, tolltartó és olyan tárgyak is, amelyek haza vihetőek! A Csodák földjén való eligazodást felfedezőlapok segítik, óvodásoknak és alsó tagozatos iskolásoknak is.

Fedezzétek fel a gyerekekkel együtt az őskor, Pannónia és a középkori Magyarország izgalmakkal teli világát!

Őskori túlélőkalauz

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Beszippantott egy időörvény! Csukd be a szemed, nehogy elszédülj! Amikor kinyitod, az ősember világában találod magad. Tudod, hogyan élj túl az őskőkorban, ahol a mamut, a barlangi medve és az őstulok az úr? Segítségedre lesz ez a kalauz, amely minden fontos tudnivalót tartalmaz.

Segítség! Elvesztem Pannóniában!

Felfedező füzet 5-7 éveseknek

Repülj vissza a Római Birodalom korába! Képzeld magad a pannóniai Savaria híres városába, ahol Isis istennő tiszteletére rendeztek egy fényes ünnepséget. Ámulatba ejtenek a hatalmas kocsik, a sok ember és a nyüzsgő piac ezerféle illata. Éppen ezeket csodálod, amikor észreveszed, hogy valami nincs rendben. A probléma megoldását a füzetben találod!

Utazás a három részre szakadt Magyarországon

Felfedező füzet 8-13 éveseknek

Pattanj lóra, és látogasd meg a rég nem látott rokonságot a három részre szakadt Magyarországon. Utazz a Magyar Királyságon át, ahol a Habsburg császár az úr, látogasd meg a török pasa székhelyét a török hódoltság területén és kalandozz az erdélyi fejedelem csodákkal teli földjén. Vigyázz, nehogy útonállókkal találkozz! Merre indulj ezek után? A füzet majd segít!

  • A hátizsák a múzeumi boltban kapható, ára: 3300 HUF/db (mellé belépőjegyet kell váltani)
  • A hátizsák tartalma: felfedezőfüzet, íróeszközök, hegyező, párna, témánként változó meglepetés csomag
  • A hátizsákot kiegészítő további eszközök kaphatóak a múzeumi boltban.

Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.
https://mnm.hu/

Utazóbőrönd – múzeumi társasjáték családoknak

Képtári kalandokra hív az Utazóbőrönd a megújult Szépművészeti Múzeum állandó kiállításában. Miközben a csapatmunka és az eszmecsere a családi összetartást erősíti, a társasjáték a gyerekek készségeit is fejleszti, így a tájékozódást, a vizuális memóriát és a szókincset.

Egyiptomi kaland

Sokan rajonganak az ókori Egyiptom kultúrájáért, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. De vajon hányan tudnák, mihez kezdjenek egy titokzatos bőrönd tartalmával, amelyet egy sietve távozó egyiptológus hagyott hátra?

Az új Utazóbőrönd a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi kiállításában megoldandó rejtélyekkel, izgalmas fejtörőkkel és az utazóra leselkedő mágikus veszélyekkel övezett kalanddal várja a látogatókat. A cél? Rábukkanni az Egyiptom egyik legfontosabb ásatásán dolgozó egyiptológus, dr. Sípos György nyomára és eljuttatni neki a felbecsülhetetlen értékű holmikat tartalmazó bőröndjét.

Játék időtartama: kb 1 óra, Korcsoport: 9–99 éves korig, Játékosok száma: 1 felnőttel max. 3 gyerek, Kölcsönzési díj: 2000 Ft
Az Utazóbőrönd a Szépművészeti Múzeum bejárati terében az információs pultból kölcsönözhető.

A Kobold nyomában - rejtvényfejtő családi játék

Ismeretlen tettes ellen indít körözést a Szépművészeti Múzeum. Vigyázat, bosszantó! Rettenetes a felfordulás a Szépművészeti Múzeum képtárában: a tettes elillant, a múzeum már csak a gyerekek segítségében bízik.

Az első szakértői vélemény szerint a június elsejére virradó éjszaka egy Ligeti Koboldként azonosított varázslény osont be a múzeum épületébe, és hagyott hátra maradandó nyomokat az európai művészet remekműveit őrző képtárban. A jelenleg szökésben lévő kobold a múzeumi előírások tiltotta varázserőt alkalmazta a bűncselekmény elkövetésekor. Feltehetően így tudott a múzeumi kamerák és biztonsági őrök szeme előtt be- és kiszökni, és ezért nem sikerült őt mind ez idáig elcsípni.

A tettes azonosítását és elfogatását tovább nehezíti, hogy a mágikus teremtményt csak gyerekek látják! A Szépművészeti Múzeum egyetlen reménye, hogy a múzeumba látogató gyerekek a nyomokat megvizsgálva élethű fantomképet tudnak alkotni a galibáért felelős koboldról. A segítőkész kiskorúaknak szülői felügyelet mellett az információs pultban bocsátja rendelkezésre a Szépművészeti Múzeum a nyomozás aktáját tartalmazó bőröndöt.

Az Utazóbőröndöt keddtől vasárnapig 10.00 és 16.00 óra között lehet az információs pultnál kölcsönözni, a kölcsönzés maximális időtartama 180 perc.

Szépművészeti Múzeum, 1146 Budapest, Dózsa György út 41.
https://www.szepmuveszeti.hu/

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére