Jelenlegi hely

Föld fesztivál az Állatkertben

Április 26-án, 27-én és 28-án lesz a Föld fesztivál az Állatkertben, ahol a hagyományos programok mellett tavaszi sokadalom és gorillanap is várja a látogatókat.

A Föld napját egy egész hétvégévé bővítő fesztiválon idén fűszerszimatolás, méhészeti bemutató, a hulladékhasznosításhoz kapcsolódó kreatív kézműveskedés és játékos feladatok sokasága várja a közönséget, akik az állatkert állatmentő munkájával és a természetvédelmi őrök tevékenységével is megismerkedhetnek, valamint segítséget kaphatnak az otthoni állattartáshoz is.

Mindezeken felül mindkét nap talajtani kísérletekkel, rovaros játékokkal, vasárnap pedig a vízi élővilággal foglalkozó interaktív mozgó laboratóriummal várják a családokat.

A Föld fesztiválon a városligeti intézmény számos partnerszervezete is jelen lesz, többek között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a FÖRI természetvédelmi őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyar Talajtani Társaság, a Csodabogarak Alapítvány és a Környezeti Nevelési Egyesület is.

Szombaton az emberszabású majmokat bemutató állatházban és környékén külön gorillanapot is tartanak, amelynek programjaiból kiderül, hogy mit érdemes tudni ezekről az állatokról, milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat a természetben és mit lehet tenni a megmentésük érdekében.

A gorillanap egyik kiemelkedő eseménye lesz az állatkerti gorillacsapat két legidősebb tagja, Liesel és Golo köszöntése is. Kettejüknek három kölyke született és cseperedett fel, és mivel most ünneplik közös életük harmincadik évfordulóját, a gondozók ünnepséget rendeznek számukra.

A Holnemvolt Várban tavaszi sokadalommal is várják a látogatókat, elsősorban a kisgyermekes családokat. Ott többek közt lesz bábszínház, papírszínház, vándormuzsikus és táncház is.

Az állatkert számos lakójánál születtek kicsinyek az elmúlt időben, így a hétvége jó alkalom lehet arra, hogy az érdeklődők felkeressék például a Dél-Amerikában őshonos vízidisznók, a nagy marák, a Bennett-kenguruk vagy a vombatok kicsinyeit. A Varázshegyben fürjcsibék keltek ki nemrég, a Nagyszikla oldalában lakó ázsiai vadkutyáknál tizenegy kölyök, a Holnemvolt Várhoz tartozó Majorságban pedig több gyimesi racka bárány és kecskegida is cseperedik.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Forrás: MTI

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére