Jelenlegi hely

III. Országos Star Wars Rajongói Találkozó

A magyar Star Wars rajongók harmadik oszágos ünnepe, melyre mindenkit várnak, akit érdekel a messzi-messzi galaxis eddigi története és a közeli jövője. Az események párhuzamosan, minden rajongói korosztályt megszólítva zajlanak majd a Lurdy Ház mozijában november 11-én, szombaton.

Az erő lesz azokkal, kicsikkel és nagyokkal, rajongókkal, és mindazokkal  akik ezután válnak azzá, és eljönnek ünnepelni a Star Wars-univerzumot.

A Lurdy Mozi három termében vár mindenkire a Star Wars Galaxis, számtalan remek programmal.

Lesznek érdekes dokumentumfilm vetítések, ritkaságokkal, feliratozva vagy magyar narrációval. Meghívott vendégek a Star Wars filmek szinkronszínészei, Fazekas Attila képregényrajzoló, valamint a Star Wars regények fordítói.

Hallgathatunk előadásokat a Star Wars videójátékok történetéről, a Halálcsillagról, a messzi-messzi galaxis nyomtatott történetéről, próbára tehetjük tudásunkat több kvízjátékban, a gyerekek külön teremben színezhetnek, társasozhatnak, ingyenes az arcfestés és a csillámtetkó, elsajátíthatják a fénykardvívás alapjait igazi jedi mesterektől és sith nagyuraktól.

A mozi előterében pedig lesz plakátkiállítás, mini tárlatok, fotóháttér, Lego játékasztalok és életnagyságú Lego szobrok, kirakodóvásár játékokkal, könyvekkel és képregényekkel, de csere-berére is lesz lehetőség.

A rendezvény egész területén jedik, sithek, rohamosztagosok, droidok cirkálnak. Szeretik ha fényképezik őket, kedvencük a szelfi! Vigyázat: Darth Vader fog felügyelni a rendre!

A jegyeladásból származó bevétel a Magyar Galaktikus Rajongói Alapítvány működését segíti.

Belépőjegy árak:
Felnőtt: 1.500.- (tagságival 1.200.-)
Gyerek: 1.000.- (tagságival 800.-)

Részletes program

1-es moziterem

- Vetítések az elmúlt 40 év érdekességeiből válogatva.
- Rajongói szemmel. Felidézzük az 1977 és ’87 közötti időszak néhány érdekességét.
- 32. Az első Star Wars-filmet mindössze 32 moziban kezdték vetíteni Észak-Amerikába. De mégis hogyan lett ekkora siker? Erre keressük a választ egy rövid összeállításban.
- Fejezetek a Star Wars történetéből, hosszabb-rövidebb dokumentumfilmekkel és interjúkkal illusztrálva, melyek feliratozva vagy magyar narrációval lesznek megtekinthetőek.
- Rogue One – A Zsivány Egyes órája. Rövid dokumentumfilmek és interjúk mellett megnézhetitek, hogy milyen lenne a film bevezető szöveggel, és hogyan épültek fel azok a világok, melyeken a hősök megfordultak.
- Meghívott vendég Kassai Károly színvész lesz, aki legutóbb Chirrut Îmwe-t, három évtizede pedig Luke Skywalker-t is szinkronizálta. A beszélgetős műsorrész 13.00-kor kezdődik.
- És persze ott lesz velünk Fazekas Attila képregény rajzoló is, aki már jó ideje a klubunk tagjaként vesz részt az eseményeken. Egy rövid beszélgetés erejéig felidézzük vele a 35 évvel ezelőtt megjelent kétrészes Csillagok háborúja képregény keletkezésének körülményeit.
- Bemutatók és elemzések. A Star Wars univerzum állandóan szolgál olyan témákkal, melyeket alaposabban érdemes körbejárni. A III. Országos Star Wars Rajongói Találkozón is lesz egy jó pár.
- Kvízjátékok. A Star Wars-galaxis ismerői próbára tehetik tudásukat több rövid kvízjátékon, természetesen Star Wars-os nyereményekért.

6-os moziterem

Gyerek-játszósarok. A legkisebb rajongók is kivehetik a részüket a nap eseményeiből. Színezők, játékok, ingyenes arcfestés és csillámtetkó és fénykardvívás várja őket ebben a teremben.

7-es moziterem

Előadások
11.00 - A Star Wars-videójátékok 40 éve. Havasi Máté segítségével az elmúlt négy évtized video-játék termésének Star Wars-os részét követhetitek nyomon. Az előadás után egy rövid kvíz-játékban próbálhatjátok ki, mennyit is tudtok a legendás kiadványokról.

12.00 - Halálcsillag: Mítosz és valóság. Mészáros Árpád és Seregi Raymond a félelmetes űrállomás építésének történetén keresztül azt mutatja be, hogy milyen lenne, ha valóban létezne egy ilyen tömegpusztító eszköz.

13.00 - Star Wars könyvek. Beszélgetés Oszlánszky Zsolttal és Szente Mihállyal, a Star Wars-regények fordítóival a messzi-messzi galaxis nyomtatott történeteiről.

14.00 - A Halálcsillag elpusztításának dilemmái. Tóth Csaba és Földi Bence előadása a Galaktikus Birodalom és Felkelők Szövetségének egyik legnagyobb csatája utáni állapotokat elemzi.

15.00 - Kötetlen beszélgetés a közönséggel, néhány érdekes téma felvetésével.

Előtér

Cserebere, kirakodóvásár, melyen játékok, könyvek, képregények, és sok más a galaxis minden szegletéből. Ott lesz a Kolibri Kiadó, a galaxis legjobb könyveivel, LEGO játékasztalok és életnagyságú LEGO-szobrok, valamint mini-tárlatok és fotóháttér az SW Művészeti Csoport jóvoltából.

Időpont: 2017.11.11. szombat, 10.00-17.00
Helyszín: LURDY MOZI, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. (Mi Mozink, 1-es, 6-os és 7-es terem, valamint a mozi előtere)

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére