Jelenlegi hely

Bálint Ágnes életmű kiállítás nyílt

Az óvodásoknak, kisiskolásoknak és nosztalgiázó felnőtteknek szánt játékos kiállításon látható a szerző írógépe, Frakk, Mazsola, Kukori és Kotkoda, valamint további népszerű rajzfilmek vázlatképei, bábfigurái, sőt Mazsola tökházikója, a faliszekrényből elővarázsolt iskola és maga Böbe Baba is.

A látogatók a színes tablóképeken keresztül megismerkedhetnek Bálint Ágnes írói munkásságával, a mesék és figurák keletkezésének történetével, memóriajátékozhatnak, a Szeleburdi-család kvíz kitöltésével pedig akár könyvnyereményre is szert tehetnek!

"Csodagyerekként indult. Hatéves korában már meséket írt, tizenhárom éves volt, amikor egy meseregényét folytatásokban közölte egy gyereklap. De ha őt kérdezi az ember, hogy mire a legbüszkébb gyerekkorából, mérget vehet rá a kérdező, hogy azt válaszolja: arra, hogy kilencéves korában átúszta a Dunát. Én azt tartom a legcsodálatosabbnak benne, hogy csodagyerekből csodafelnőtt lett." (Janikovszky Éva: Bálint Ágnes bemutatása)

A kiállítás augusztus 28-tól szeptember 27-ig nyitvatartási időben egyénileg, ingyenesen megtekinthető a Kisgombos Könyvesboltban (Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.) A kiállítás ideje alatt Bálint Ágnes könyvei kedvezményesen megvásárolhatóak. A kiállítás létrehozója és támogatója a Móra Kiadó.

Csoportos tárlatvezetéssel egybekötött foglalkozásokat is szerveznek, melyek során az óvodásoknak diafilmet vetítenek, Bálint Ágnes népszerű műveiből válogatva, az iskolásoknak pedig a Szeleburdi család, a Hajónapló vagy A repülő dívány című regényből olvasnak fel.

Forrás

Csoportos tárlatvezetésre jelentkezni a könyvesbolt elérhetőségein lehet: 06-23-820-466, kisgombosbolt@kisgombos.hu.

 

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

A humor és a nevetés nemcsak jól esik, de egészséges is!

Május első vasárnapja Anyák napja mellett a nevetés világnapja is. Egy szívből jövő nevetés jót tesz az egész testnek és léleknek. Nem csupán a stresszt csökkenti vagy az immunrendszert erősíti, hanem segít megelőzni a depressziót és javítja az önértékelést is.
Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Munkások vagy a munka ünnepe? Mióta ünnepeljük május 1-ét Magyarországon?

Itthon május elsejéről először 1890-ben emlékeztek meg, az első felvonulást a Városligetben tartották. De miért május 1-én ünneplünk?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére