Jelenlegi hely

Hálóing kontra pizsama. Te melyikben alszol szívesebben?

Az alváshoz a megfelelő öltözéket kiválasztani nem mindig könnyű feladat. A kínálat hihetetlen sokszínűsége csak tovább nehezíti a döntést. Az Adora.hu webáruház oldalán a mindenkori szezonhoz és az aktuális trendekhez igazodó hálóruhák hatalmas kínálatából választhatsz, bármi is legyen a kívánalom.

A hölgyek számára két fő hálóruha típus létezik: a hálóing és a pizsama. Abban szinte mindenki elég következetes, hogy alváshoz a hálóinget vagy a pizsamát preferálja. Kevesebben vannak, akik az évszaktól vagy a helyzettől függően mindkét típust viselik, pedig mindkét fazonnak vannak a vitathatatlan előnyei.

Miért szeretjük a hálóingeket?

Mint hagyományos női hálóöltözet a hálóing elsöprő népszerűségnek örvend, talán egyedülálló szabadsága és sokszínűsége miatt.

Egyszerű a le és felvétel, nincs nadrágrész, így derékpánt sem, ami szoríthatná a hasat. Jelenleg a választék olyan nagy, hogy mindenki könnyen megtalálhatja a neki való stílust, akár a csábítóan nőies, akár a klasszikus vagy a sportos póló stílust kedveli. 

• csipkebetétes

• spagettipántos

• pólófazonú

• ingszabású

• hosszú fazonú

• elöl gombos

• szoptatós kismama

fazonokat különböztetünk meg. Ha csipkével vagy nagyobb dekoltázzsal készülnek, határozottan nőies külsőt varázsolnak, mely biztosan vonzó lesz a férfi szemnek is. Otthoni neglizsének is viselik, elsősorban, kényelmes köntössel kombinálva.

Miért érdemes hálóinget választani pizsama helyett? 

A hálóing kényelmesen felvehető, és megadja a szabadságot, amire alváskor leginkább szükség van. Télen is megállja a helyét melegebb anyagból és hosszabb változatban. A változatos mintáknak és stílusnak köszönhetően, minden korosztály számára megfelel, épp ezért a hálóing uralkodik a legtöbb női fehérneműs fiókban.

Hálóingek terhes és szoptató kismamák számára

A terhes vagy szoptató anyukák egyértelműen a hálóingeket választják a szokásos pizsamák helyett. A hálóinget egyszerű felvenni, nem szorít, és leplezi a gömbölyded alakot. Kimondottan szoptatásra készített fazonok széles választéka áll rendelkezésre így a kismamának nem kell félmeztelenre vetkőzni a szoptatáshoz. További előny, hogy a pocak növekedésével is használható, ami nem mondható el a pizsamáról. 

Elmondhatjuk, hogy a hálóingek így nagyon sokféle alternatívát kínálnak, mind funkció, mind stílus szerint a hölgyek minden korosztálya számára.

Miért szeretjük pizsamákat?

A pizsamák szabadsága abban rejlik, hogy mivel két részből állnak, a nadrág minden előnye rendelkezésre áll. Szabadon lehet bennük mozogni, állni és leülni, nem kell attól tartani, hogy kilátszik bármely testrészünk.

A pizsamák kedvelői nem is mondanának le erről a kényelemről. Stílustól függően akár otthoni öltözetként is megállják a helyület, így a váratlan vendég sem okoz problémát.

A pizsamának laza, kényelmes szabása van, amely semmilyen módon nem korlátozza a mozgást. Ezen kívül kényelmet nyújt alvás közben, és a test könnyen ellazul benne. A Salala pizsama kínálata rendkívül sokoldalú, így a legigényesebb hölgyek elvárásaink is megfelel.

Mire kell figyelni a kiválasztásakor?

Először is tudni kell, hogy mely évszakra készülünk. A pizsama elég meleg kell, hogy legyen, ugyanakkor nem szeretnénk beleizzadni a meleg napokon sem. A téli időszakra a vastagabb anyagból, hosszú szárral és ujjakkal, a meleg a nyári időszakra a rövid fazonokat érdemes választani.

A csábító, nőies stílus kedvelői is megtalálhatják álmaik pizsamáját. A szatén vagy selyem pizsamák hosszú és rövid fazonban is készülnek, leplezően bő, vagy kivágott forró fazonokban is, valódi alternatívát nyújtva a szexi neglizsék kedvelőinek.

Fontos kérdés az alapanyag. A legtöbb pizsama a természetes anyagokból például pamutból készül. A bőr ekkor képes lesz szabadon lélegezni. A mesterséges anyagok irritálhatják a bőrt, és fokozott izzadást váltanak ki. Alternatívaként egyre népszerűbb a pamutviszkóz pizsama is, ezek lágy esésű anyagok, melyek elegánsabbak, mint a tiszta pamut pizsamák, ráadásul vasalás nélkül is megállják a helyüket.

További fontos kérdés a szín. A hölgyek preferálják a sötét színeket, például sötétkéket, szürkéket vagy ha világos színekről van szó, akkor a pasztell színek a keresettek.  A nyugodt, pihentető színek megkönnyítik a nyugodt alvásra való felkészülést.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére