Jelenlegi hely

A megrepedt cserépedény

A tökéletesség nem feltétlenül jelent hibátlanságot. Ebből a régi történetből kiderül, hogy a hiányosságainkat és nehézségeinket átalakíthatjuk jó célra. Ezek a "repedések" érdekessé és értékessé teszik az életünket.

Egy indiai legenda szerint egy férfi mindennap a falu szélére járt vízért egy új és egy régi edénnyel. Két éven keresztül mindennap ugyanazt az utat tette meg a férfi. Az öreg edény már meg volt repedve, csorgott a víz belőle és a hazafelé úton a fele kifolyt.

Az új edény büszke volt a teljesítményére, és tudatában volt annak, hogy teljes mértékben megfelelt arra, amire készítették. Míg az öreg edény majd’ meghalt szégyenében, hogy a feladatát nem tudta tökéletesen ellátni, még akkor is, ha tudta, hogy a repedések a hosszú évek hűséges munkájának a következményei voltak.

Úgy szégyellte magát, hogy egy nap, amint a kútnál pihentek, így szólt a férfihoz:
– Sajnálom, hogy minden alkalommal csak félig telt edénnyel érsz haza, így csak félig tudom a szomjadat oltani.
A férfi elmosolyodott, és azt mondta:
– Nézz jól körül a hazafelé úton!
Így is tett az edény, és látta, hogy az ő oldalán az árok széle sokkal zöldebb.

– Látod, a te oldalad sokkal szebb – mondta a férfi. – Mindig is tudtam, hogy repedések vannak rajtad, és így kihasználtam ennek az előnyét. Virágokat, salátát és más zöldségeket ültettem, és te minden alkalommal megöntözted őket. Így rózsát szedhettem, hogy a házunkat szebbé tegyük, a gyerekeim salátát, káposztát, hagymát ehettek. Ha te nem olyan lennél, amilyen vagy, akkor mindez nem lenne.

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére